Octavio Pérez, primera menció al XII Premi d'Arquitectura de Maó

07/05/14
Comparteix aquesta informació

Octavio Pérez, professor de Projectes i Alumni de l'ESARQ, ha guanyat, juntament amb la resta de l'equip de Blur Arquitectura, la primera menció del XII Premi d'Arquitectura de Maó 2011-2013, promogut per Hispalyt, amb el projecte «Casa Rural en El Cobijo-San Vicente de La Sonsierra».

Octavio Pérez, primera menció al XII Premi d'Arquitectura de Maó

El Premi d’Arquitectura de Maó és un certamen de convocatòria biennal, promogut per la Secció de Maons de Cara Vista d’Hispalyt (Associació Espanyola de Fabricants de Maons i Teules d’Argila Cuita), que s’organitza des de l’any 1991. Aquest premi s’institueix amb una doble voluntat: d’una banda, valorar la producció d’arquitectura del nostre país que utilitza totxo de cara vista, i, de l’altra, fer una major difusió i repercussió social de les obres més significatives construïdes durant el període corresponent al premi.

El jurat d’aquesta edició estava format per Ana María Montiel i José María García del Monte –arquitectes guanyadors de l’edició passada–, pels arquitectes Juan Luis Trillo, Manuel Portaceli, José Antonio Martínez Lapeña y Enrique Sanz, i pels membres d’Hispalyt Elena Santiago, Fernando Palau i Noé Román. El principal motiu pel qual el jurat ha seleccionat el projecte “El Cobijo”, del professor i Alumni ESARQ-UIC Octavio Pérez, és perquè es tracta d’una “proposta arquitectònica global, en la qual el material de gelosia de façana s’integra amb la coberta i façanes existents”.

El primer premi a la categoria de maó ha estat per l’Espai transmissor del Túmul a Seró (Artesa de Segre, Lleida), de l’arquitecte Toni Gironès, i s’ha concedit una altra segona menció a Javier Bernalte i José Luis León, i a H Arquitectes. Tant Bernalte com els membres d’H Arquitectes han estat també professors de l’ESARQ. A la categoria de teules el primer premi ha estat concedit a la rehabilitació de les Drassanes Reials de Barcelona, obra de Terradas Arquitectes.