Park(ing) birds guanya la 18 edició del Taller Vertical 'URBANMAKING' de la School of Architecture de UIC Barcelona

18/09/15
Comparteix aquesta informació

A la 18 edició del Taller Vertical 'URBANMAKING' els alumnes de la School of Architecture van presentar sis prototips creats amb l'objectiu de facilitar la interacció entre els ciutadans mitjançant elements urbans que afavoreixen el benestar social, cultural, ambiental i econòmic de la ciutat.

Park(ing) birds guanya la 18 edició del Taller Vertical 'URBANMAKING' de la School of Architecture de UIC Barcelona

El prototip Park(ing) birds, desenvolupat per un grup d'alumnes de l'School of Architecture de UIC Barcelona (Julia Annie Barnoin, Cristina Prada, Juan Francisco Uría, Arantxa de Alfonso, Guillermo Marfà, Neus Blakstad, Roberto Darvoy, Carles Raiteri, Monica Rovira, Inés Casals, Richard Tam, Jennifer Vilà, Inés Vessant, Baptiste Langlais i Juan Torres) amb la supervisió dels professors Jordi Mansilla i Laia Mestre, ha resultat guardonat amb el primer premi del Taller Vertical 'URBANMAKING, Public Space Elements for Inclusion'.

El jurat format per Carme Fiol, arquitecta d'Arriola & Fiol Arquitectes, Enric Pericas, en representació d'Escofet i Jordi Canudas, dissenyador de producte, van valorar Park(ing) birds com "una icona ecològica capaç de conviure en un entorn urbà. La intel·ligència de passar d'un element individual a un col·lectiu, suma de petits objectes. Una peça molt ben resolta a nivell formal i constructiu. "

Segons declaren els creadors de Park(ing) birds "Barcelona té una infraestructura ecològica complexa, amb una varietat tipològica d'espais naturals privilegiada. Assegurar l'estabilitat d'aquests espais naturals així com la dels espais verds urbans públics, semipúblics i privats és possible si evitem seu aïllament i els procurem connexions que els permetin un augment de la seva complexitat mitjançant intercanvis d'informació, energia i matèria.

El biòtop dissenyat proporciona, de primavera a tardor, espais de nidificació per a petites aus amb capacitat per viure en colònia com són els pardals. De tardor a primavera el biòtop proporciona aliment a l'avifauna hivernal mitjançant plantes herbàcies i gramínies de floració hivernal i susceptible a patir determinades plagues d'insectes. Les llavors i els insectes serviran per alimentar els ocells."

A 'URBANMAKING' també es van presentar els prototips El empatizador, Let 's park people, Human Aparcament, Encajados i Pit Box. Tots els prototips s'exposaran el proper 18 de setembre a diversos espais de la ciutat de Barcelona amb motiu del Park(ing) Day. El prototip guanyador Park (ing) birds estarà ubicat a l'Avinguda del Paral·lel número 92 de Barcelona; Let's Park People, a Ronda Sant Antoni; Empatizador, Ronda Sant Pau 65; Encajados, Compte Borrell 45 i Pit Box, a l'Avinguda Paral·lel 75.

El Taller Vertical ha celebrat aquest any la seva 18 edició sota el nom 'URBANMAKING, Public Space Elements for Inclusion' amb el suport de BCN Ecologia i l'Agència Ecològica Urbana de Barcelona. 'URBANMAKING' neix amb l'objectiu de crear una ciutat pensada i projectada per a les persones, que promou el benestar social, cultural, ambiental i econòmic dels que l'habiten.