Pilar López, Microsoft Espanya: “La intel·ligència artificial ha de servir per potenciar la intel·ligència humana, no per substituir-la”

11/10/18
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona va inaugurar ahir el curs acadèmic 2018-2019. La lliçó inaugural va anar a càrrec de Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya.

Pilar López, Microsoft Espanya: “La intel·ligència artificial ha de servir per potenciar la intel·ligència humana, no per substituir-la”

En la seva intervenció, Pilar López va parlar sobre la intel·ligència artificial com a peça clau de la transformació digital de les organitzacions i del paper que té en l’educació. López va destacar que la intel·ligència artificial ha de servir per potenciar la intel·ligència humana, no per substituir-la. També va fer referència que en l’entorn tecnològic només hi treballen un 20 % de dones i que “cal eliminar aquest biaix”. Per acabar, va remarcar que cal pensar en un nou marc ètic per al desenvolupament d’aquestes tecnologies d’intel·ligència artificial. “Les companyies com Microsoft tenim una responsabilitat enorme, però ha de ser una responsabilitat compartida”. 

La secretària general, la Sra. Belén Castro, va presentar la memòria acadèmica del curs acadèmic 2017-2018 (que ja es pot consultar al web) i va fer un repàs de les principals activitats, premis i projectes que es van desenvolupar a la Universitat el curs passat. La Sra. Castro també va dedicar unes paraules d’agraïment al personal i professorat que es va jubilar l’any passat i als voluntaris. 

Inauguració de Curs 2018-2019

Per la seva banda, Josep Pallarès, director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya, va afirmar que “el sistema català d’universitats és un dels més compactes del món, competitiu a escala global, i situa Catalunya com un referent científic del sud d’Europa”. A l’acte hi van ser presents també autoritats acadèmiques i civils, i representants d’institucions i d’empreses. 

El rector, el Dr. Xavier Gil va tancar la sessió amb un discurs en el qual va assenyalar les principals fites del curs passat i els projectes que s’han d’assolir aquest curs que tot just va inaugurar. “El futur és nostre perquè coneixem molt bé el camí que és la nostra missió: formar persones molt preparades acadèmicament que després puguin treballar amb competència, rigor, honradesa, i sinceritat”, va afirmar. 

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeamus Igitur.

 

>> Memòria del curs acadèmic 2017-2018