UIC Barcelona presenta el nou Campus de l’Experiència

22/03/19
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona va presentar ahir el nou Campus de l’Experiència dirigit a estudiants sènior. El Campus començarà aquest mateix curs amb una proposta de mòdul introductori que tindrà lloc de l’abril al juny. La presentació es va fer en el marc d’una jornada que va tenir ponents com el conferenciant Leopoldo Abadía, l’empresari Josep M. Pujol o l’escriptora i orientadora familiar Victòria Cardona.

UIC Barcelona presenta el nou Campus de l’Experiència

L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda del rector de UIC Barcelona, el Dr. Xavier Gil. El rector va explicar l’aposta de la Universitat per aquesta nova proposta de formació. Gil va animar els assistents a aprofitar l’oportunitat que els oferirà el nou Campus: “gaudir del plaer de conèixer i de fer nous amics”. 

Tot seguit, va ser el torn de la Dra. Pilar Escuder-Mollón, coordinadora de la Universitat per a Majors de la Universitat Jaume I. La seva xerrada es va centrar en l’educació i la qualitat de vida. La ponent va fer un repàs per la taula demogràfica actual i va donar dades per entendre el perfil del grup de la gent gran i com ha evolucionat aquest grup generacional amb el pas del temps. Aquestes dades van fer entendre a l’auditori la importància de l’envelliment actiu i com la universitat pot ajudar en aquest procés. En aquest sentit, Escuder-Mollón va presentar la seva pròpia experiència al capdavant de la universitat per a  majors, un projecte que va començar ara fa vint anys, amb una quarantena d’alumnes, i del qual ara ja se n’han beneficiat 2.937 estudiants sènior. La ponent va concloure la seva intervenció animant l’auditori a participar en el nou Campus que tot just comença. “La universitat us ajudarà a adaptar-vos als canvis. Anar a classe ajuda a viure millor”, va afirmar. 

La jornada va acabar amb la taula rodona “Continuem participant: un nou repte per a una nova etapa”. Els ponents: Leopoldo Abadía, professor, escriptor i conferenciant; Victòria Cardona, escriptora i orientadora familiar, i Josep Maria Pujol Artigas, empresari de l’automoció, van explicar el seu recorregut vital, tant pel que fa al contacte amb les aules com a la seva trajectòria professional. A més a més, van coincidir en la idoneïtat del programa que es presentava per a estudiants sènior i van animar els assistents a no perdre l’ocasió de formar part del nou projecte. 

El Mòdul introductori del Campus de l’Experiència iniciarà les classes el proper 25 d’abril. Les inscripcions ja estan obertes, es pot consultar tota la informació al web.