Les professions del futur, vistes per experts en Big Data, venture capital i sistemes de producció

06/05/19
Comparteix aquesta informació

A l’afterwork organitzat per la Facultat, hi han participat Alberto Arias, de Sushi Fresh; Jorge Lluch, de TravelPerk, i Martina Di Bari, de Microsoft.

Les professions del futur, vistes per experts en Big Data, venture capital i sistemes de producció

La tecnologia, la intel·ligència artificial i l’estratègia empresarial per fer-les més eficients i aconseguir que les compres siguin experiències més personalitzades són algunes de les claus de les professions del futur. Perfils com el d’un expert en Big Data, en sistemes de finançament alternatius a la banca, o un expert en sistemes de producció eficients i personalitzats per a les empreses. 

Precisament, aquests tres perfils van protagonitzar l’afterwork “Les tres claus de l’èxit per a les empreses d’avui”, organitzat per la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials a l’Imagincafè de Barcelona. El director general de Sushi Fresh, Alberto Arias; el Chief Operations Officer (COO) de Traverlperk, Jorge Lluch, i la Technology Solutions Professional de Microsoft, Martina Di Bari, van ser els ponents convidats en aquesta sessió en la qual es va parlar dels nous perfils i les noves demandes en les companyies.

Arias, alumni del Màster Executive en Big Data Science i expert en anàlisi de dades, va assegurar que justament “les dades d’una empresa ho són tot, des dels que generen Recursos Humans fins a les finances” i que, precisament, amb aquesta anàlisi “es tenen respostes al moment” que, a més, permeten “estalviar moltes hores a la setmana, i les hores són diners”, com va puntualitzar. 

Per part seva, el CCO de Travelperk i professor del University Màster’s Degree in Entrepreneurial Financing, Jorge Lluch, va destacar la importància de saber gestionar inversions, saber com funcionen les vies de finançament alternatives a la tradicional, com els models de finançament de capital risk i private equity. “Si vols retorn, hauries d’anar a aquest tipus de vies de finançament”, va sostenir. 

Di Bari va explicar que després de l’any i mig que fa que treballa a Microsoft ha comprovat que l’educació és fonamental per poder estar al dia de les novetats en el mercat laboral i poder oferir el millor als clients. Di Bari, que s’encarrega de gestionar processos d’empreses i ajudar les companyies en la seva transformació digital, és alumni del Màster Universitari en Direcció d’Empreses i Sistemes de Producció.