El professor De Miranda, ponent en el XII Congrés Internacional de Dret Processal celebrat a Colòmbia

13/09/19
Comparteix aquesta informació

Durant la seva estada estival, ha pronunciat diverses conferències i ha impartit docència sobre aspectes relacionats amb la prova digital

El professor De Miranda, ponent en el XII Congrés Internacional de Dret Processal celebrat a Colòmbia

El professor de la Facultat de Dret Carlos de Miranda ha viatjat aquest estiu a Colòmbia per participar en el XII Congrés Internacional de Dret Processal. Celebrat a la ciutat de Medellín entre el 29 i 31 d’agost, De Miranda hi ha impartit la ponència:  “El control de la valoració de la prova en la segona instància: problemes teòrics, problemes pràctics”.

En la ponència, el professor ha defensat una filosofia del procés i de la prova diferent. Davant d’una versió retòrica, sosté com a primordial la recerca de la veritat del cas. “Avui dia, les legislacions processals regulen el procés i, especialment, la prova, com si els litigants fossin boxejadors en un ring, on el jutge té un paper de mer àrbitre, que espera que un dels púgils faci caure l’altre”, explica el professor.

A Colòmbia, De Miranda no només hi ha fet diverses conferències, sinó que també ha impartit docència a la Universitat d’Antioquia (Medellín) i a la Universitat Cesmag (Pasto).