El professor Urmeneta participa en un congrés sobre seguretat i tecnologia per parlar de les ‘fake news’

04/06/18
Comparteix aquesta informació

Security Form és un acte que reuneix experts de diferents sectors per analitzar les últimes novetats en videovigilància, seguretat física o integració de sistemes, entre altres temes.

El professor Urmeneta participa en un congrés sobre seguretat i tecnologia per parlar de les ‘fake news’

Les notícies falses o fake news estan a l’ordre del dia. Tant és així que en el Security Form que s’ha celebrat a Barcelona el 30 i 31 de maig, un esdeveniment centrat en la seguretat des de diferents òptiques, hi ha participat el professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Miquel Urmeneta. 

L’acte ha abordat temàtiques tan diferents com les últimes novetats en videovigilància, la seguretat física o la integració de sistemes, entre d’altres aspectes. Però la importància de la seguretat en la informació o, més ben dit, en la desinformació, també ha estat un factor destacat en aquest esdeveniment que celebra la sisena edició. 

Urmeneta ha abordat què és exactament una fake new ja que no tota la desinformació es pot considerar com a tal. Segons explica, també és el resultat d’una narrativa condicionada en bona part pels marcs interpretatius que s’impulsen des de la política. 

Així mateix, el professor de la Facultat ha tractat la responsabilitat de les notícies falses, posant el focus en com els usuaris formen part de l’entramat quan les comparteixen i que no és només una qüestió d’ètica periodística. 

En la sisena edició del Security Form han participat, entre d’altres, el director de Ciberseguretat d’Acciona, Alberto Ruiz; el conseller delegat de Destinia, Amuda Goueli o el director de seguretat corporativa del Port de Barcelona, Bernat Baró.