Professors i alumni de la School of Architecture, entre els finalistes dels Premis FAD

22/05/15
Comparteix aquesta informació

El jurat ha decidit els 16 finalistes de la 57a edició dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme d'entre un total de 458 obres presentades: 6 en la categoria d'Arquitectura, 5 en la d'Interiorisme, 2 en la de Ciutat i Paisatge i 3 en la d'Intervencions Efímeres. Diversos professors i alumni de la School of Architecture es troben entre els finalistes. 

Professors i alumni de la School of Architecture, entre els finalistes dels Premis FAD

El jurat d'aquesta edició ha estat presidit per l'arquitecte Víctor López Cotelo i n'han format part els vocals següents: Ignasi Bonet, Agustí Costa, Mònica Rivera, Mariana Pestana i Gabriel Valeri. Per als Premis FAD Internacionals, en el seu segon any, el jurat ha estat format per Oliver Thill (president) i Ethel Baraona i Andrés Jaque com a vocals.

En la categoria d'Interiorisme, Victor Bergnes, alumni de la School of Architecture, ha resultat finalista amb la seva obra "Casa Mariano". El jurat destaca d'aquesta obra les estratègies de disseny portades fins a les últimes conseqüències per generar un llenguatge formal que impregna la casa, des dels elements que en conformen l'espai fins als petits objectes utilitaris i els mobles que s'han dissenyat expressament.

El "Sistema expositiu al Museu Marítim" del despatx MAIO és finalista en la categoria d'Intervencions efímeres. MAIO han estat professors del Taller Vertical i els Fòrums d'aquest any 2015. El jurat destaca la funcionalitat del mòdul que es complementa amb la vitalitat expressiva que li confereix el seu caràcter.

I finalment, entre els Finalistes Internacionals, destaquem els "253 habitatges a Ivry-Sur-Seine" del professor de TFG (treball final de grau) Miquel Lacasta. El jurat opina que és interessant veure com el plantejament a llarg termini i el procés participatiu converteixen aquest projecte en una manera significativa de mostrar com l'arquitectura pot donar resposta a l'actual context social, cultural, econòmic i tecnològic.

Entre els finalistes també hi ha professors de la School of Architecture d'altres cursos com: HArquitectura, amb la seva obra "Casa 1014", professors del Taller vertical el 2011. Claudi Aguiló, amb HArquitectura, pel "Centre de Recerca ICTA-ICP", professor del Taller vertical el 2012. I, MX_SI architectural Studio, amb dues obres, "Museu Serlachius Gösta Pavilion" i "Gösta Bridge", professors del Taller vertical el 2014.

Els Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme els concedeix l'associació Arquinfad del Foment de les Arts i del Disseny (FAD). Van ser fundats l'any 1958 per l'arquitecte Oriol Bohigas. Van néixer per impulsar els corrents d'avantguarda i encara avui mantenen el compromís de fomentar els principals valors de l'arquitectura i l'interiorisme que demana la realitat sociocultural actual.