Els professors Torres i Escribano participen en un congrés internacional sobre filosofia del dolor

13/06/18
Comparteix aquesta informació

La trobada es va celebrar a Salamanca entre el 2 i el 4 de maig. 

Els professors Torres i Escribano participen en un congrés internacional sobre filosofia del dolor

Els professors Bernat Torres i Francesc Xavier Escribano van participar al Congrés Internacional Filosofia del Dolor, que va tenir lloc del 2 al 4 de maig a Salamanca. 

Torres hi va impartir la conferència titulada: “Paradoxes of pain: a dialogue between Plato and contemporary phenomenology”. En la seva intervenció, el professor de la Facultat d’Humanitats va exposar una sèrie de paradoxes del dolor que es troben en la fenomenologia contemporània i en el pensament antic, sobretot en Plató. També va analitzar, en paraules seves: “com és la paradoxa del dolor com a cosa unida a un contingut representacional, com una sensació o també com una experiència destructiva i alhora constructiva”. 

Per la seva banda, el professor Escribano va participar al congrés amb la ponència: “El dolor en escena. Fenomenologia del dolor aliè i la seva expressió dramàtica”. Tal com va explicar el professor de la Facultat d’Humanitats, en la seva ponència va tractar de mostrar “com els diferents estils dramàtics de posada en escena del dolor al món del teatre poden ajudar a entendre el complex fenomen de l’expressió i reconeixement del dolor aliè”.