Puntodis se suma al Postgrau en Accessibilitat i Disseny per a Tothom de l'ESARQ

26/04/13
Comparteix aquesta informació

El programa, pioner a considerar l'accessibilitat des d'un punt de vista global i transversal, està dirigit per l'arquitecte Enrique Rovira-Beleta Cuyás.

Puntodis se suma al Postgrau en Accessibilitat i Disseny per a Tothom de l'ESARQ

Puntodis va signar ahir un conveni amb l’ESARQ a través del qual se suma al Postgrau en Accessibilitat i Disseny per a Tothom, que arrencarà a l’octubre la tercera edició. En la signatura del conveni, hi han estat presents el director de Puntodis, Jon Imanol Ibarra; el rector de la UIC, Dr. Pere Alavedra, i el director del postgrau, l’arquitecte Enrique Rovira-Beleta.

Aquest postgrau és la primera iniciativa formal acadèmica que considera l’accessibilitat des d’un punt de vista global i en un marc de transversalitat. Aquest programa és de gran valor per aconseguir que el Disseny per a Tothom sigui universal i versàtil, ja que els requeriments d’accessibilitat són diferents a cada país.

Aquest curs és una oportunitat per descobrir “les capacitats de les persones amb discapacitats” i veure que “l’accessibilitat no és solament una necessitat per a les persones amb discapacitat, sinó un avantatge per a tots els ciutadans”, segons el director, Rovira-Beleta; amb això s’aconsegueixen ciutats, edificis, habitatges, mitjans de transport i sistemes de comunicació còmodes i segurs per a tots els ciutadans, especialment per als de mobilitat reduïda o comunicació reduïda, però amb disseny normalitzat per a tothom.

El programa combina teoria i pràctica, i les sessions de treball són virtuals i interactives (en línia): l’alumne el pot cursar des de qualsevol part del món i disposa d’un claustre de professors de diferents països. El postgrau té professionals de reconegut prestigi en els diferents sectors de l’àmbit i l’activitat del disseny per a tothom, així com representants d’organitzacions de persones amb discapacitat i institucions de serveis en matèria d’accessibilitat universal.

Puntodis és una empresa experta en l’accessibilitat en la comunicació, que té com a objectiu que qualsevol persona pugui desenvolupar-se en el seu entorn amb independència i utilitzar tots els recursos que hi hagi disponibles amb facilitat.