Ramon Pellicer: “La credibilitat és el bé més preuat de tot comunicador”

21/06/19
Comparteix aquesta informació

El presentador de televisió ha estat el padrí de la graduació de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona.

Ramon Pellicer: “La credibilitat és el bé més preuat de tot comunicador”

La Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona, en la qual s’imparteixen els graus de Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual, ha celebrat l’acte de graduació amb el professor i presentador d’informatius Ramon Pellicer com a padrí de la promoció.

En el seu discurs, Pellicer ha reflexionat sobre la manera com els alumnes finalitzen els estudis a la universitat: amb “una motxilla de pràctiques i coneixements teòrics”, que “cal omplir d’experiència, de sentit pràctic”, i ha volgut destacar que “justament, l’experiència us ha de servir per protegir la vostra credibilitat, el bé més preuat de tot comunicador”.

El presentador ha assenyalat que “la comunicació ho uneix tot, és la necessitat de donar a conèixer, de posar en contacte una realitat amb una altra: el que passa i els que volen saber què passa”. Ha confessat no haver aconseguit encara el seu objectiu, perquè, argumenta, “el truc consisteix a posar-lo cada vegada al més lluny possible, per obligar-me a no deixar mai d’intentar acostar-m’hi”. Així, ha instat els alumnes a “progressar, avançar, ser decidits, valents, capaços d’arriscar-se i d’aportar coses”. Ha subratllat també la importància del treball cooperatiu: “Haureu de posar el vostre talent al servei d’un equip”.

Per part seva, el degà de la Facultat, Alfonso Méndiz, també s’ha dirigit a alumnes, familiars i al claustre acadèmic amb un discurs en el qual ha destacat l’apoderament de la dona. Méndiz ha exposat les històries de tres dones pioneres en el món de la comunicació: Alice Guy, la primera persona que va dirigir una pel·lícula que explicava una història, la primera que va realitzar efectes especials i va concebre el cinema com a art; Mathilde C. Weil, la primera dona que va fundar i dirigir una agència de publicitat, i, finalment, Emilia Pardo Bazán, una de les primeres dones periodistes —si no la primera— que hi va haver a Espanya.

Aquestes dones, considera Méndiz, “van saber somiar i veure el que d’altres no veien: van tenir visió, horitzons amplis; van descobrir un projecte personal, que il·luminava la seva vida i la dels altres, i hi van posar tota la seva energia”. A més a més, ha assenyalat que també “van saber lluitar, renunciar al conformisme” durant tota una vida. Dones que, en definitiva, “no van buscar l’èxit, sinó l’excel·lència” i les seves obres “ens han fet millors”, en paraules del degà.

Després dels discursos s’ha fet lliurament dels diplomes de graduació, seguit de les paraules dels delegats de la promoció en una cerimònia que ha culminat amb el cant de l’himne universitari, Gaudeamus Igitur.