Reduir la pròpia petjada ecològica, fil conductor del 10è Taller Transversal de Sostenibilitat

26/11/18
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona ha celebrat la desena edició del Taller Transversal de Sostenibilitat, sota el títol “Com podem reduir la pròpia petjada ecològica sense perdre qualitat de vida?”. L’activitat ha format part de les activitats que fa UIC Barcelona dins del marc de la Setmana de la Ciència

Reduir la pròpia petjada ecològica, fil conductor del 10è Taller Transversal de Sostenibilitat

En aquesta desena edició, s’ha volgut fer una reflexió interdisciplinària sobre el consum sostenible, analitzant la relació entre el consum i la reducció de la petjada ecològica sense disminuir la qualitat de vida, seguint l’objectiu número 12 dels Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: Garantir modalitats de producció i consum sostenible..

A través de la presentació de 37 projectes d’estudiants de diferents graus, que van ser avaluats per 31 avaluadors de UIC Barcelona i altres universitats i institucions com l’Ajuntament de Barcelona, es van exposar qüestions relacionades amb el consum sostenible de manera interdisciplinària.

Així, el taller va començar amb una conferència sobre economia circular a càrrec del Dr. Angelo Paletta, vicerector i catedràtic d’Administració d’Empreses a la Universitat de Bolonya. Després van tenir lloc les exposicions dels projectes presentats pels alumnes.

Finalment, a última hora del matí, va tenir lloc la taula rodona “Com podem ser més sostenibles en el dia a dia”, a càrrec del Dr. Gabriel Fernández, professor de UIC Barcelona, i el Dr. Dídac Ferrer-Balas, de la Universitat Politècnica de Catalunya, que van tractar dos tipus de recursos que tots fem servir: els dispositius electrònic i els plàstics.