Rivka Oxman i Pierpaolo Donati, nous doctors honoris causa de UIC Barcelona

15/11/17
Comparteix aquesta informació

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ha celebrat aquest matí el solemne acte d’investidura de doctors honoris causa de la Dra. Rivka Oxman i del Dr. Pierpaolo Donati.

Rivka Oxman i Pierpaolo Donati, nous doctors honoris causa de UIC Barcelona

Amb aquest nomenament, UIC Barcelona reconeix la trajectòria professional d’ambdues personalitats, de gran prestigi internacional en l’àmbit de l’arquitectura i de la sociologia respectivament. 

La Dra. Rivka Oxman és coneguda per la seva tasca d’investigació centrada en la intel·ligència artificial aplicada al disseny. En aquesta àrea ha explorat mètodes experimentals fundats en conceptes de la ciència cognitiva i la intel·ligència artificial, com a base per al desenvolupament de sistemes de disseny. Actualment desenvolupa projectes de recerca sobre teories de disseny digital i explora la contribució de les tecnologies digitals als nous paradigmes en disseny i arquitectura. 

Oxman és professora de la Facultat d’Arquitectura i Urbanisme de l’Institut Tecnològic d’Israel - Technion i compagina la seva activitat docent amb col·laboracions en universitats de reconegut prestigi internacional com Harvard o Berkeley. 

Per la seva banda, el Dr. Pierpaolo Donati és catedràtic de la Facultat de Sociologia de la Universitat de Bolonya. Al llarg de la seva trajectòria professional, Donati ha estat president de l’Associació Italiana de Sociologia, membre del Comitè Executiu de l’IIS i director de l’Observatori Nacional de la Família del Govern italià. 

El Dr. Donati ha publicat més de 800 obres i és conegut per ser el fundador de la “sociologia relacional” o “teoria relacional de la societat”. 

Presidit pel rector, el Dr. Xavier Gil, en l’acte ha tingut lloc la tradicional desfilada del seguici acadèmic, la imposició del birret i l’anell als nous doctors, i les laudatios dels padrins. Autoritats civils i acadèmiques han estat presents a l’acte. 

Amb la seva investidura, Rivka Oxman i Pierpaolo Donati se sumen a la llista d’honoris causa nomenats per UIC Barcelona entre els quals es troben els doctors Valentí Fuster, Joaquín Navarro-Valls o Ramon Guardans.