Roser Matas, el nou talent d’Impars per a la postal nadalenca d’aquest any

17/12/18
Comparteix aquesta informació

La il·lustradora i professora d’Olot Roser Matas ha sigut el nou talent escollit per Impars per il·lustrar la postal nadalenca 2018.

Com cada any, des del projecte Impars, se selecciona un talent en alça del territori internacional per crear la postal nadalenca. Aquesta postal és la que UIC Barcelona envia a alumnes, treballadors i col·laboradors per aquestes dates tan assenyalades. Roser Matas ha sigut la il·lustradora seleccionada enguany per crear aquesta postal.

L’obra que Matas ha creat és una intervenció sobre l’obra original del segle XVI “L’adoració dels pastors”, de Giorgione. Per fer aquesta postal, s’ha valgut de la tècnica de la fotocomposició, que ha consistit a introduir els seus dibuixos dins de l’obra preexistent. En aquest cas els personatges de l’artista visiten l’adoració, motiu pel qual ha decidit donar-li el nom següent: “Visitant l’adoració dels pastors”.

Impars és un projecte que neix amb la finalitat d’impulsar l’art contemporani en l’àmbit internacional. Amb un esperit desenfadat i interès per la cultura artística, posa a l’abast dels creatius l’oportunitat de créixer com a artistes, d’introduir-se al món professional i, a la vegada, apropar les seves creacions al món. Es per això que ja s’ha col·laborat amb artistes com Carla Cascales, Helena Pérez García o Oriol Miró.

Llegir entrevista publicada al +1