Rovira-Beleta fa una conferència sobre accessibilitat a les destinacions turístiques en unes jornades de la Fundació Accede

28/10/13
Comparteix aquesta informació

Enrique Rovira-Beleta, responsable de l'Àrea d'Accessibilitat de l'ESARQ, va impartir la conferència «Destinacions turístiques accessibles, el repte del segle XXI» en les II Jornades d'Accessibilitat Universal, organitzades per la Fundació Accede el 22 d'octubre a Torrevella.

Rovira-Beleta fa una conferència sobre accessibilitat a les destinacions turístiques en unes jornades de la Fundació Accede

L’arquitecte va explicar els canvis de Barcelona en l’eliminació de barreres arquitectòniques. Amb trenta anys d’experiència, Rovira-Beleta va ser el responsable d’Accessibilitat dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 i l’artífex del canvi que va fer que aquesta ciutat es convertís en una de les ciutats europees més accessibles, cosa que encara és avui dia.

Les jornades es van centrar en les barreres arquitectòniques i el turisme. A la convocatòria va assistir-hi l’alcalde de la ciutat, Eduardo Dolón, que va acompanyar la presidenta de la Fundació Accede, María Eugenia García. També hi va ser present l’alcaldessa de Guardamar, Carmen Verdú; regidors d’Almoradí, Rojals i nombrosos regidors de Torrevella, i també tècnics de diferents ajuntaments del Baix Segura.

La primera ponència del matí va ser a càrrec de Raúl López Maldonado, regidor d’Accessibilitat i Mobilitat de l’Ajuntament de Màlaga, que va parlar sobre la gestió de l’accessibilitat i les polítiques municipals de manera transversal. L’edil malagueny va ser el primer d’Espanya que va ocupar una regidoria dedicada a aquesta matèria i amb la seva tasca ha aconseguit despertar l’interès de tota la ciutat per millorar el concepte d’accessibilitat, amb gran implicació de les diferents àrees municipals.

També va intervenir-hi Pilar Soret, en representació de Fundosa Accessibilidad, empresa de la Fundació ONCE, amb una ponència sobre turisme accessible i destinacions de qualitat, en què va destacar que aquesta qüestió és vital per captar més visitants.

Com a cloenda de la jornada va tenir lloc una taula rodona sobre accessibilitat i turisme, moderada per l’aparellador Fernando Yarza, en què van participar tècnics i promotors de turisme i comerç de tots els punts de la comarca.