Abril Sánchez investiga el paper de la molècula Wnt en el càncer de còlon al Francis Crick Institute de Londres

18/07/19
Comparteix aquesta informació

La doctora ha treballat amb la biòloga Vivian Li, que té el laboratori al National Institute for Medical Research, gràcies a una de les beques postdoctorals que atorga l'Organització Europea de Biologia Molecular (EMBO)

Abril Sánchez investiga el paper de la molècula Wnt en el càncer de còlon al Francis Crick Institute de Londres
© The Francis Crick Institute
Abril Sánchez, doctora en Ciències de la Salut i professora de UIC Barcelona, ha rebut una beca EMBO per fer una estada de recerca al Francis Crick Institute de Londres. Durant tres mesos, Sánchez ha treballat en el grup de la Dra. Vivian Li, dedicat a l'estudi tant del desenvolupament de l'intestí des d'un punt de vista fisiològic com del càncer de còlon.
 
La investigadora ha treballat en un projecte centrat en la immunoteràpia per a càncer de còlon. Segons Sánchez, “aquest estudi sorgeix de la divisió del càncer de còlon en quatre tipus, depenent de les característiques moleculars. El grup de la Dra. Li està interessat en la segona classe de tumor, que és la que afecta un nombre de pacients més alt (37 %), i la característica principal de la qual és que els pacients tenen la via de Wnt hiperactivada, una via important en càncer i en stemness. Aquesta molècula Wnt provoca que les cèl·lules mare creixin fora de control i formin un tumor”.
 
A més a més, Abril Sánchez ha dut a terme un segon projecte, com a continuació del seu estudi de tesi doctoral sobre oncologia i biologia del càncer. La professora ha treballat amb una ciclina, proteïna que regula el cicle cel·lular, anomenada CCNP (fins ara coneguda com CNTD2) i ha analitzat el seu paper en el càncer.