El Grup de Recerca en Personal Strengths impulsa un projecte basat en el REACH Forgiveness Model

31/01/20
Comparteix aquesta informació

La Fundació Saint-Bernard, entitat benèfica amb seu a Ginebra (Suïssa), ha donat 13.600 euros al projecte en el qual treballen investigadores del Departament de Ciències Bàsiques pel seu compromís amb la societat a través del desenvolupament del perdó

El Grup de Recerca en Personal Strengths impulsa un projecte basat en el REACH Forgiveness Model
El Grup de Recerca en Personal Strengths, liderat per la Dra. María Fernández-Capo, directora del Grau en Psicologia, ha rebut una ajuda de 13.600 euros per implementar el projecte REACH Forgiveness Model centrat en el perdó. Gràcies a l’ajuda econòmica procedent de l’entitat benèfica Fundació Saint-Bernard, l’equip podrà desenvolupar l’adaptació a l’espanyol del programa d’intervenció en perdó REACH creat als Estats Units pel Dr. Everett Worthington, psicòleg i investigador de referència mundial en l’àmbit del perdó.
 
Des de UIC Barcelona, la Dra. Fernández-Capo, al costat de les professores María Gámiz, Carla Martos i Sílvia Recoder duran a terme el projecte que té com a objectiu principal oferir grups d’intervenció per ajudar a perdonar. La iniciativa és pionera a Espanya i es desenvoluparà a Support, Clínica Universitària de Psicologia i Psiquiatria de UIC Barcelona, amb la col·laboració del Dr. Everett Worthington (Virgínia Commonwealth University) i del Dr. Don Davis (Geòrgia State University). En aquests grups, dirigits per dues psicòlogues, es treballarà el procés de perdó decisional i emocional al llarg de vuit sessions setmanals.
 
El programa REACH és un acrònim en anglès dels cinc passos que se segueixen en aquesta intervenció: recordar el dolor, empatitzar-hi i reemplaçar l’emoció negativa amb amor o simpatia, altruisme, comprometre’s amb l’experiència del perdó i aferrar-se a l’experiència del perdó.