Els alumnes de sisè de Medicina de UIC Barcelona inicien les pràctiques clíniques i es preparen en cas de rebrot

02/07/20
Comparteix aquesta informació

La Universitat aposta perquè els estudiants iniciïn ara a l’estiu les pràctiques en centres assistencials davant un possible augment de casos de COVID-19 a la tardor

Els alumnes de sisè de Medicina de UIC Barcelona inicien les pràctiques clíniques i es preparen en cas de rebrot
Com cada any, els estudiants de sisè curs del Grau en Medicina acaben d’iniciar les pràctiques rotatòries en centres assistencials corresponents al curs acadèmic 2020-2021. L’objectiu d’aquest període és aprofitar al màxim el temps i, a més a més, que estiguin preparats en cas que es produeixi un rebrot de COVID-19 a la tardor.
 
Els hospitals i centres universitaris i associats han elaborat un pla de contingència específic per garantir la incorporació dels estudiants amb la màxima seguretat, tant per a ells com per als pacients. Per la seva banda, els estudiants han signat un compromís de compliment de les normes sanitàries generals i les indicades per cada centre. Els alumnes han rebut una formació específica en el centre, on se’ls han facilitat els equips de protecció necessaris segons el servei.
 
“Aquesta incorporació és important perquè els estudiants estiguin preparats de cara a ajudar en el cas d’un repunt de la pandèmia, i que puguin col·laborar de manera efectiva com han demostrat poder fer-ho en les seves accions de suport i voluntariat durant aquests últims mesos”, explica el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.