Román Pérez: “La composició i el processament dels implants dentals pot millorar el seu temps de vida”

24/04/20
Comparteix aquesta informació

Un estudi realitzat per investigadors de la Facultat d’Odontologia i del Bioengineering Institute of Technology de UIC Barcelona demostra com l’ús de titani endurit pot prolongar la durabilitat dels implants dentals estrets

Román Pérez: “La composició i el processament dels implants dentals pot millorar el seu temps de vida”
El principal problema dels implants dentals estrets és la poca resistència a la fatiga, que es tradueix en trencaments als pocs cicles de vida. El motiu són els diversos factors que n’afecten el cicle de vida com el material del qual estan fets fins a la forma i la superfície que tenen. No obstant això, l’estudi “Fatigue of Narrow Dental Implants: Influence of the Hardening Method”, liderat per UIC Barcelona, ha demostrat que es pot evitar que les esquerdes de fatiga es propaguin i acabin trencant l’implant, gràcies a la variació de la composició del material amb el qual estan fets. En el treball, hi han participat Xavier Gil i Román Pérez, investigadors del Bioengineering Institute of Technology, al costat de Jordi Gargallo i Pablo Altuna, investigadors de la Facultat d’Odontologia. L’article ha estat publicat recentment en la revista científica Materials.
 
Tal com expliquen els autors en l’estudi, a través dels nous tractaments d’enduriment del titani es poden superar les limitacions mecàniques dels implants estrets convencionals en condicions dinàmiques. “Aquests tractaments d’enduriment permeten el disseny d’implants dentals estrets amb més vida de fatiga i més bon comportament a llarg termini”, asseguren els investigadors.