Nuria Matilla investiga a Estocolm les conseqüències socials de la precarietat laboral

23/07/19
Comparteix aquesta informació

La professora de la Facultat de Medicina y Ciències de la Salut ha participat en el projecte PREMIS, el projecte SWEJEM i el projecte Cursor-Kiros

Nuria Matilla investiga a Estocolm les conseqüències socials de la precarietat laboral
© Janos Kovacs
Nuria Matilla, investigadora del Grup d’Avaluació de Determinants de Salut i Polítiques Sanitàries de UIC Barcelona, ha fet una estada de recerca a la Unitat de Medicina Ocupacional de l'Institut Karolinska d’Estocolm. Durant dos mesos, la professora ha participat en tres projectes: el projecte PREMIS, el projecte SWEJEM i el projecte Cursor-Kiros. 
 
En el projecte que ha estat més involucrada és el PREMIS (Precarious Employment in Stockholm), un estudi dut a terme sobre la població treballadora d’Estocolm durant els anys 2016 i 2017. De fet, “aquesta recerca m’ha portat a escriure un manuscrit amb l’objectiu d’entendre les conseqüències socials de la precarietat laboral, com l’aïllament social o la privació material, entre d’altres”, explica Matilla. 
 
D’altra banda, la investigadora ha pogut participar en el projecte SWEJEM (Swedish Job Exposure Matrices), un anàlisi basat en registres, que vol crear una matriu d'exposicions laborals, tant físiques com químiques i psicosocials, de tota la població treballadora de Suècia. A més a més, també ha treballat en el projecte Cursor-Kiros, l’objectiu del qual és mesurar la magnitud del subregistre de les lesions laborals en els registres suecs, i dels factors que s’hi associen.