Salvador Vidal: “El dia del número, millora l’actitud envers les matemàtiques”

03/02/17
Comparteix aquesta informació

El professor de la Facultat d’Educació Salvador Vidal ha publicat l’article: “El día del número, mejora la actitud hacia las matemáticas (Motivación de las matemáticas)”, a la revista  Investigaçao Educacional, una revista de publicació anual de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat Catòlica de Portugal.

Salvador Vidal: “El dia del número, millora l’actitud envers les matemàtiques”

L’article, fruit d’una estada de docència d’Erasmus+ que el professor Vidal va fer el curs passat a la Universitat Catòlica de Porto, és una explicació de quinze anys d’experiència posant en pràctica el que anomena el “dia del número”: “Volíem –explica Vidal– que els alumnes descobrissin la part més emocionant, divertida i màgica dels números”.

Durant els anys en què va treballar com a docent en una escola de primària i de secundària, el professor de la Facultat d’Educació va constatar que, “per part de molts alumnes i d’algun professor, la falta de motivació per aquesta disciplina era molt elevada i la trobaven pesada i avorrida”. Arran d’aquesta situació, amb uns quants professors van començar a dissenyar un dia festiu que, emulant la celebració del dia del llibre, amb motiu del 23 d’abril, animés els alumnes a apreciar les matemàtiques i a veure’n la necessitat.

Salvador Vidal, a l’article, fa una explicació de com va néixer aquest dia i de les passes que van seguir per arribar-hi. Finalment, conclou que “gràcies a aquest dia, l’actitud envers les matemàtiques millora moltíssim; jo diria que és la clau perquè l’alumne les accepti i pugui arribar a passar-s’ho bé fent matemàtiques”.

Recentment, Salvador Vidal va ser entrevistat a +1. Sumant històries on parla de tot això i de la importància de les matemàtiques per a la vida diària: “La matemàtica ens pot facilitar la vida, ens ajuda en el dia a dia”.