Salvador Vidal parla de la matemàtica interactiva en un llibre de la Universitat Catòlica Portuguesa

25/10/16
Comparteix aquesta informació

El professor de la Facultat d’Educació Salvador Vidal ha participat en l’edició del llibre Professores e escolas. Conhecimento, formação e ação(‘Professors i escoles. Coneixement, formació i acció’), de la Universitat Catòlica Portuguesa (Porto).

Salvador Vidal parla de la matemàtica interactiva en un llibre de la Universitat Catòlica Portuguesa

El capítol del llibre, titulat “Matemàtica multimèdia interactiva”, és fruit de l’estada Erasmus+ que el professor Vidal va fer a Porto, el febrer passat. “La idea principal d’aquest text –explica el professor– és la motivació envers les matemàtiques i mostrar com, millorant l’actitud cap aquesta matèria, es millora l’aprenentatge”.

Davant l’aversió que sol haver-hi en contra d’aquesta disciplina, Salvador Vidal, professor d’Ensenyament i Aprenentatge de Matemàtiques, explica que “cal saber transmetre-la de forma més atractiva i amb una perspectiva d’utilitat, ja que les matemàtiques resolen problemes de la vida diària”.

Així, les propostes que presenta en el llibre són el que anomena el “Dia del Número”, “una font d’inspiració i creativitat per adonar-nos que podem divertir-nos amb els números” i el “laboratori matemàtic”, “on l’alumne ha de relacionar les matemàtiques amb diferents jocs i aplicar els continguts del currículum a la realitat del joc”.