Sanofi i UIC Barcelona creen la Càtedra Real World Evidence

16/02/18
Comparteix aquesta informació

La nova càtedra neix amb l’objectiu principal d’identificar programes de recerca que ajudin a entendre millor les necessitats del sector sanitari i dels pacients.

Sanofi i UIC Barcelona creen la Càtedra Real World Evidence

UIC Barcelona i Sanofi s’han unit amb la voluntat de contribuir a un més bon enteniment del sistema d’atenció sanitària mitjançant la creació de la Càtedra Real World Evidence, centrada en estudis observacionals amb dades reals de la pràctica clínica diària. Aquests estudis permeten, entre altres coses, avaluar els costos de les malalties, l’eficiència d’un tractament (costos, beneficis i riscos), comparar l’efectivitat de diferents tractaments o mesurar els resultats de les intervencions a llarg termini.

La Càtedra Real World Evidence, dirigida pel Dr. Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència del Coneixement de UIC Barcelona, i per la Dra. Marta Trapero-Bertran, professora i investigadora de la mateixa universitat, ajudarà a establir criteris d’avaluació i racionalització que facilitin la presa de decisions dins de les polítiques sanitàries.

Els programes de recerca que es duguin a terme seran de gran utilitat per a totes aquelles persones encarregades de dissenyar polítiques, estratègies de decisió i planificació de pressupostos dins de l’àmbit sanitari, així com també per a la comunitat acadèmica i la societat en general.