La Secretaria d’Estat de Seguretat i UIC Barcelona signen un conveni per impulsar la formació en ciberdelinqüència

05/02/18
Comparteix aquesta informació

El conveni va dirigit als col·lectius policials per desenvolupar i millorar les seves habilitats tant a tasques de prevenció del ciberdelicte com a en la seva detenció, investigació i prova. També s’ha signat un conveni de col·laboració per oferir pràctiques als estudiants del màster.

El Cap Superior de la Policia de Catalunya, el comissari Sebastián Trapote, i el rector de UIC Barcelona, Javier Gil, han signat un conveni de col·laboració per impulsar la formació en ciberdelinqüència.

Amb aquest acord, rubricat el 26 de gener, la Secretaria d’Estat de Seguretat entra a formar part del Consell Assesor del Máster de Ciberdelinqüència que ofereix la universitat.

L’objectiu del conveni és fomentar el desenvolupament de la millora professional dels col·lectius policials tant a les tasques de prevenció del ciberdelicte com en la seva detenció, investigacio i prova.  Aquest acord també es va rubricar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) per ajudar a protegir a les víctimes davant els nous ciberdelictes.

Juntament amb el Cap Superior de la Policia de Catalunya i el rector de UIC Barcelona van ser-hi presents l’inspector en cap José Ávila i el cap de premsa de la Prefectura, l’inspector Antonio Navarro. També van participar la degana de la Facultat de Dret, Pilar Fernández; el director del màster, José Ramón Agustina i el gestor de centre, Borja Molas.

A més, ambdues institucions han signat un conveni de cooperació educativa per col·laborar en processos de formació d’estudiants de UIC Barcelona. Aquestes pràctiques acadèmiques es podran realitzar en les dependències de la Brigada Policial de la Policia Científica.