Solemne acte d’inauguració del curs acadèmic

05/10/16
Comparteix aquesta informació

El rector, el Dr. Xavier Gil, va inaugurar dimarts el curs acadèmic 2016-2017 amb una aposta ferma per la recerca i la internacionalització, amb un gran capítol d’agraïments i davant d’una nova Junta de Govern. La lliçó inaugural va anar a càrrec del director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Dr. Lluís Torné. També hi va prendre part el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Ramon Subirada, que va felicitar la Universitat per la seva progressió i bons resultats en matèria docent i investigadora. La celebració va culminar amb el lliurament de medalles a les persones que fa 10 anys que treballen a UIC Barcelona.

Solemne acte d’inauguració del curs acadèmic

L’Aula Magna va acollir dimarts el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2016-2017. Presidit pel rector, el Dr. Xavier Gil, va començar amb la desfilada del seguici acadèmic, davant del Patronat Universitari i les autoritats acadèmiques i civils presents, entre els quals la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, així com rectors i vicerectors d’universitats catalanes i representants d’empreses que han apostat fortament per la Universitat.

L’acte va començar amb la lectura de la memòria acadèmica del curs 2015-2016, a càrrec de la secretària general, la Sra. Belén Castro. El seu discurs va anat acompanyat per la projecció d’un vídeo resum de tot el que es va desenvolupar a la Universitat el curs passat. La secretària general va fer la lectura dels nomenaments, entre els quals hi havia els de la nova comissió executiva de la Junta de Govern, que s’estrenava el mateix dia.

A continuació va tenir lloc la lliçó inaugural, que va anar a càrrec del Dr. Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Investigador de renom internacional, Torner ha convertit l’ICFO, amb seu a Castelldefels, en un dels instituts més prestigiosos del món en fotònica. El seu discurs entusiasta es va centrar a motivar l’audiència en favor de la recerca; va parlar de l’evolució del saber i de la importància de seguir investigant davant incògnites que encara avui l’ésser humà no ha aconseguit desvetllar.

Per la seva banda, el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Ramon Subirada, va felicitar UIC Barcelona pels bons resultats obtinguts en matèria docent i investigadora, “en línia amb la progressió exponencial que ha experimentat el sistema universitari de Catalunya”. Va destacar que “proporcionar una bona formació als nostres alumnes, i que aquesta formació sigui útil i valorada per la nostra societat, pels ocupadors, és un dels mandats d’or de qualsevol universitat. I UIC Barcelona compleix aquest mandat, amb unes excel·lents taxes d’inserció professional dels seus graduats, el 88 %”. Subirada va afegir que “el rector és un bon exemple de líder que construeix, amb l’ajuda de tots vostès, un sistema universitari i de recerca competitiu, innovador i just”.

En el marc del solemne acte acadèmic, el rector va imposar la medalla a les persones que fa 10 anys que treballen a la Universitat, i finalment va tancar l’acte amb un discurs dirigit especialment al personal administratiu i docent de UIC Barcelona, ​​amb un gran apartat d’agraïments pel seu esforç i dedicació. Va esmentar els motius que han impulsat els canvis en l’estructura de govern de la Universitat, en línia amb el Pla Estratègic i davant d’una aposta forta per la recerca i la internacionalització. El rector també va parlar dels grans objectius del curs, com l’obertura d’una Clínica de Cures Pal·liatives, i també de la transformació del Campus Salut, a Sant Cugat, i de l’optimització dels recursos al Campus Barcelona.

Després de les seves paraules, va declarar oficialment inaugurat el curs acadèmic 2016-2017 i es va entonar el “Gaudeamus Igitur”.

Acte Inauguració Curs 2016-2017