Taller Transversal d'Humanitats 2012: La representació de l'autoritat i del poder a les arts d'occident

14/02/12
Comparteix aquesta informació

La Facultat d'Humanitats va organitzar el Taller Transversal que va portar per títol: «La representació de l'autoritat i del poder a les arts d'occident». Aquest taller s'ha adreçat als estudiants del grau en Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i es va dur a terme del 23 al 26 de gener.

Taller Transversal d'Humanitats 2012: La representació de l'autoritat i del poder a les arts d'occident

Estudiants de tots els cursos del grau en Humanitats van participar al Taller Transversal d'Humanitats 2012, que va tenir com a tema principal el poder, l'autoritat i la seva representació artística, vistos des de diferents punts de vista i períodes històrics. L'objectiu principal va ser analitzar el concepte de poder des d'una perspectiva més pràctica i experimentat des de diferents branques artístiques.

Aquest taller forma part de les activitats d'avaluació continuada de les assignatures a les quals està vinculat: Cultura Clàssica, de primer curs; Cultura moderna, de segon, i Sobirania, de tercer.

El programa es va iniciar el dia 23 de gener amb l'organització d'equips i la preparació de l'activitat "Reflexió pràctica sobre el poder i l'autoritat" del dia 24 de gener.
Seguidament, el pintor retratista de la Casa Reial, Martí García Cros, va impartir una sessió en la qual va explicar de manera pràctica com es representa plàsticament el poder i l'autoritat.

Dimarts, 24 de gener, Josep Corcó, professor d'Antropologia de la Facultat d'Humanitats, va fer una reflexió pràctica i creativa sobre el poder i l'autoritat. A continuació, els alumnes van tenir l'oportunitat de visionar la pel•lícula La passió del rei, que va analitzar i comentar el professor de la Facultat d'Humanitats, Jordi Puigdomènech.

L'endemà, Joan Grimalt, professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya, va impartir una classe magistral en la qual va parlar sobre la representació del poder i l'autoritat mitjançant la música. Seguidament, l'actriu Laura Llimona va dirigir una lectura dramatitzada d'Antígona amb l'objectiu que els alumnes reflexionessin sobre el poder i l'autoritat.

Finalment, Eulàlia Polls, especialista en dansa i arts escèniques, va tancar el Taller Transversal, el dijous 26 de gener, amb una sessió que relacionava la dansa amb el poder.
La Facultat d'Humanitats ha organitzat aquest taller amb l'objectiu que els alumnes apliquin de forma pràctica els conceptes estudiats a classe, de manera que puguin tenir-ne una visió més àmplia i s'acostin al món professional.