El Dr. Toni Mora presenta els resultats sobre l’estudi del consum de begudes ensucrades en el 2nd Catalan Economic Society Conference

03/06/19
Comparteix aquesta informació

El Dr. Toni Mora, vicerector de Recerca de UIC Barcelona i director de l’Institut de Recerca en Avaluació i Polítiques Públiques, va presentar l’article “Do consumers respond to ‘sin taxes’ heterogeneously? New evidence from the tax on sugary drinks using longitudinal scanner data”, el 24 de maig passat, al segon congrés de la Societat Catalana d’Economia, que va tenir lloc a l’Institut d'Estudis Catalans.

El Dr. Toni Mora presenta els resultats sobre l’estudi del consum de begudes ensucrades en el 2nd Catalan Economic Society Conference

En l’article, el Dr. Mora analitza el consum de totes les begudes: ensucrades, sense sucre, i amb alcohol i sense. Segons els resultats de l’estudi, el consum de les begudes ensucrades a Catalunya ha caigut un 2,2 % arran de l’impost sobre les begudes ensucrades embotellades que la Generalitat va aprovar l’1 de maig del 2017. Aquesta reducció s’ha notat sobretot en els refrescs, el consum dels quals ha disminuït fins gairebé un 17 %.

No obstant això, aquest informe revela que, mentre descendeix el consum de begudes com els refrescos, ha augmentat el consum d’altres begudes ensucrades com els tes, les orxates i les begudes vegetals, que han pujat un 9,1 %, i en el cas de les begudes isotòniques, un 33,3 %.

El congrés va acollir investigadors de totes les àrees d’economia. Les dues ponències magistrals van anar a càrrec de Drew Fudenberg, del MIT, i Jordí Galí, del Centre de Recerca en Economia Internacional de la UPF.