Toni Mora obté un ajut RecerCaixa per un projecte sobre necessitats de formació a la Catalunya del futur

09/02/18
Comparteix aquesta informació

El Dr. Toni Mora, vicerector de Recerca de UIC Barcelona, juntament amb Oriol Escardíbul, vicerector d’Economia de la Universitat de Barcelona, ha rebut un ajut RecerCaixa de la convocatòria 2017 a l’àrea d’Educació, amb el projecte  “Necessitats de formació a la Catalunya del futur (2030) i canvis necessaris al sistema de formació professional reglat per cobrir-les”.

Toni Mora obté un ajut RecerCaixa per un projecte sobre necessitats de formació a la Catalunya del futur

La recerca pretén conèixer les necessitats de formació professional futures de l’economia catalana, en funció dels canvis en les competències que requereixin les demandes socials i les noves professions. Així mateix, s’analitzarà la situació actual de la formació professional, per conèixer els canvis que precisa el sistema de formació per assolir les necessitats formatives futures. Finalment, es valorarà la tipologia de formació més adequada, tant en termes de competències com d’inserció laboral. Al respecte, s’analitzarà la FP dual i la formació on-line. 

L’estudi ha de servir de guia per a la política educativa i formativa catalana en assenyalar les necessitats de formació necessàries el 2030 i els canvis per assolir-los. Així mateix, ha de fomentar la interacció entre el sistema educatiu i productiu a l’hora de fixar estratègies. 

El projecte combina tècniques d’anàlisi quantitatives i qualitatives, amb aproximacions multidisciplinars (bàsicament de l’àmbit de l’economia i l’educació). S’involucrarà als agents públics i privats coneixedors de la realitat econòmica i formativa de l’economia catalana. 

El Programa RecerCaixa és una iniciativa de l’Obra Social ‘la Caixa’, amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). Aquesta convocatòria d’ajuts a la recerca té dos objectius bàsics: impulsar la recerca científica d’excel·lència, i apropar la ciència a la societat, fent-la partícip dels avenços científics i dels beneficis humans i socials. 

El total de l’ajut de RecerCaixa és de 85.918,21€