Tres professors de la Facultat d’Educació guanyen el Premi DoCENT

17/01/20
Comparteix aquesta informació

Mónica Fernández, Mireia Tintoré i Salvador Vidal han presentat una proposta d’escenari d’ensenyament creatiu digital a la convocatòria organitzada per la UB i dins un Programa Erasmus +.

Tres professors de la Facultat d’Educació guanyen el Premi DoCENT

Els professors de la Facultat d’Educació de UIC Barcelona Mónica Fernández, Mireia Tintoré i Salvador Vidal han estat guardonats amb el Premi DoCENT que organitza el Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona (UB) amb el finançament de la Comissió Europea, dins el Programa Erasmus +.

El projecte presentat va ser el disseny d’un escenari d’ensenyament creatiu digital a partir de tècniques de robòtica. Així, els professors van crear conjuntament una història, per després programar un petit robot que executaria el que ells havien escrit. La iniciativa va sorgir de la formació “Competència digital docent, noves tendències educatives amb mitjans digitals”, un seminari que es va impartir a la Facultat d’Educació de UIC Barcelona, i amb la col·laboració de la UB, durant l’estiu del 2018. L’objectiu d’aquest seminari era preparar els professors dels graus en Educació per fomentar i millorar la competència digital docent, dins de les diferents didàctiques específiques, com ja es fa a Ciències Experimentals i Matemàtiques.

Els premis han consistit en un certificat d’acreditació per a cada un i un lot compost per tres robots Mouse, un set de robòtica perquè els nens i nenes descobreixin el món de la programació i la lògica, i tres Croc & Play, un kit de creació creativa a partir d’un circuit electrònic.