UIC Barcelona i AB Biotics s’uneixen per investigar en l’àmbit dels probiòtics

18/09/18
Comparteix aquesta informació

La Universitat i l’empresa capdavantera en biotecnologia han signat un acord de col·laboració per treballar conjuntament en el programa “Polyphosphate and probiotic mechanism of action”

UIC Barcelona i AB Biotics s’uneixen per investigar en l’àmbit dels probiòtics
D'esquerra a dreta: Miquel Àngel Bonachera, Sergi Audivert, Jordi Espadaler, Erola Astó, David Buj i Elisabet Navarro d'AB Biotics al costat dels doctors Josep Clotet, Samuel Bru i Javier Jiménez de UIC Barcelona.
L’empresa capdavantera en biotecnologia AB Biotics i la Universitat Internacional de Catalunya han signat un acord de col·laboració per desenvolupar projectes de recerca que contribueixin a millorar la salut i el benestar de les persones. 
 
En concret, totes dues entitats treballaran conjuntament en el desenvolupament del programa “Polyphosphate and probiotic mechanism of action”. El seu objectiu principal és estudiar la producció bacteriana de grànuls de polifosfat com a eina per a la millora dels símptomes associats a la síndrome de l’intestí irritable, la prevalença del qual a Europa s’estima del 10-15 %. El programa també se centra a estudiar la caracterització metabòlica de més de 500 soques bacterianes, per seleccionar les més apropiades per fer front a diferents patologies humanes. 
 
Per desenvolupar aquesta iniciativa, AB Biotics té el coneixement i l’experiència en l’estudi dels polifosfats del Grup de Recerca en Noves Ciclines de UIC Barcelona, que dirigeix el Dr. Josep Clotet. La col·laboració es desenvoluparà al Laboratori de Biomedicina de la Universitat, estrenat recentment i situat a les instal·lacions del Campus Sant Cugat.