UIC Barcelona aposta amb força per la internacionalització

10/11/17
Comparteix aquesta informació

Durant els mesos de setembre i octubre, a UIC Barcelona hem rebut la visita d’universitats d’Anglaterra, els Estats Units, Colòmbia, el Canadà, Alemanya i Mèxic. Aquestes visites, se sumen a l’empenta que està duent a terme el Servei de Relacions Internacionals, dirigit per Isabel Pera, per internacionalitzar, cada vegada més, la nostra universitat.

UIC Barcelona aposta amb força per la internacionalització
Diferents membres de la Universitat Panamericana, amb representants de les nostres facultats i del Servei de Relacions Internacionals
 

Gràcies als diferents contactes que es van mantenint amb universitats de tot el món, les nostres facultats signen convenis amb els quals els alumnes poden cursar una part dels seus estudis en aquestes universitats.

El curs va començar amb les visites, durant el mes de setembre, de membres de la Universitat de Western, d’Ontario (Canadà), la Universitat de Santander (Colòmbia), la University of the Incarnate Word (Estats Units) i la Universitat Panamericana (Mèxic). Els diferents objectius eren buscar sinèrgies per impulsar acords ja vigents, o crear-ne de nous que facilitin la mobilitat dels nostres alumnes.

Així, per exemple, les facultats d’Educació, Ciències de la Comunicació i Ciències Econòmiques i Socials estan a punt de signar un conveni amb la Universitat St. Mary, de Londres, gràcies a la reunió que van tenir al Campus Barcelona amb Benedikt Breuers, coordinador Erasmus de l’Oficina de Mobilitat Europea d’aquesta universitat anglesa.

També, a mitjans d’octubre vam rebre la visita de Neus Codina, directora del MET Boston University, amb l’objectiu d’explorar opcions que serveixin per promocionar la doble titulació del Màster en Gestió Cultural entre alumnes dels Estats Units, i de treballar més opcions de col·laboració amb la nostra Escola d’Arquitectura i la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials.

Més tard, a final de mes, Simone Bemmann i Sybille Schneider, coordinadores Erasmus+ de la Facultat de Dret de la Universitat Alfred-Ludwig, de Friburg (Alemanya), van ser a UIC Barcelona per consolidar les relacions entre les dues facultats de Dret i conèixer millor els requisits i procediments Erasmus+ de cada institució. A més a més, van aprofitar la visita per conèixer el funcionament del nostre Servei de Relacions Internacionals.

Però aquesta empenta d’internacionalització no només es treballa a Barcelona, sinó també arreu del món.

D’una banda, la professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Isabel Villanueva, que durant els darrers mesos ha fet una estada de recerca a la Universitat de Califòrnia Los Angeles, va aprofitar els últims dies, abans de tornar, per estar amb dos dels nostres cinc alumnes que s’estan beneficiant de l’acord de doble titulació que tenim signat per a les facultats de Ciències de la Comunicació, Dret i ADE, amb IONA College: l’alumna del Grau en Publicitat i Relacions Públiques, Salomé Chica, i l’alumne del Grau en Periodisme, Javier Cumellas.

I, finalment, la professora Isadora García, de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Paula Borandi, secretària de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials i Belén Aguado, del Servei de Relacions Internacionals, han estat presents a l’International Mobility Symposium i han tancat nous acords de mobilitat per als nostres estudiants.