UIC Barcelona celebra el primer Dia del Debat

20/05/16
Comparteix aquesta informació

L’Aula Magna de UIC Barcelona va acollir dijous passat el primer Dia del Debat que celebra la Universitat, organitzat pel Vicerectorat de Comunitat Universitària.

UIC Barcelona celebra el primer Dia del Debat

L’acte es va iniciar amb unes paraules del degà de la Facultat de Dret, Javier Junceda, que ha reconegut la importància d’activitats com aquestes, que complementen el currículum acadèmic dels estudiants.

Seguidament va tenir lloc el reconeixement dels alumnes que formen part del grup de debat i que han guanyat la II Trobada Universitària de Debat sobre el Futur de la Unió Europea, a Salamanca. L’entrenador, Fernando Carrera, va presentar les fites aconseguides per l’equip de debat durant aquest curs. Per la seva banda els quatre guanyadors, Anna Viñals, Pedro Pérez Costa, Javier Cumellas i Marc Rovira, van compartir amb els assistents la seva experiència. Tots quatre van coincidir que formar part del grup de debat els ha servit per créixer personalment i professionalment.

Després de les paraules dels guanyadors, va ser el torn de Victor Küppers, professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, que va animar els assistents amb la conferència “Viure amb entusiasme”. Küppers va recordar, entre altres coses, que “l’estat d’ànim no és una cosa aleatòria, es treballa”.

I finalment va arribar el moment de la final de la lliga interna de debat. Els dos grups van plantejar les posicions davant la pregunta “Cal demostrar un mínim de coneixements polítics per tenir dret a vot?”. L’equip Kennedy, format per Andrea Villena, Enrique Conejo i Andrea Noguera, va haver de defensar la posició a favor; en canvi, l’equip del Campus Sant Cugat, format per Fernando Roca i Arshdeep Singh, va defensar la posició contrària.

El jurat va estar format per Javier Junceda, degà de la Facultat de Dret; Montserrat Nebrera, professora de la mateixa facultat; Antonio Gómez-Reino, director de comunicació de UIC Barcelona; Fernando Sánchez Costa, polític, i Manuel Ruiz de Lara, magistrat i vocal del Consell General de Debat Judicial. La competició va ser molt ajustada, però al final l’equip Kennedy es va alçar com a guanyador.