UIC Barcelona dona la benvinguda a 905 alumnes que inicien els estudis universitaris aquest any

15/09/17
Comparteix aquesta informació

Sota el lema “Hi ha grans històries que poden començar aquí i ara”, el Servei d’Estudiants va organitzar a l’Aula Magna una sessió de benvinguda adreçada als alumnes de nou accés del curs 2017-2018. Al matí hi va haver la sessió per als estudiants del Campus Barcelona i a la tarda, per als estudiants de salut, del Campus Sant Cugat.

UIC Barcelona dona la benvinguda a 905 alumnes que inicien els estudis universitaris aquest any

El rector de la Universitat, Xavier Gil, va encoratjar els estudiants a aprofitar molt bé el temps que siguin aquí, no només per ser uns bons estudiants, sinó també per créixer com a persones. Així, seguint el lema de la benvinguda d’enguany, els va animar a escriure realment la seva història a UIC Barcelona: “En sou els protagonistes”, els va dir.

Tot seguit, Belén Zárate, vicerectora de Comunitat Universitària, va impartir la sessió “Ser universitari”. Zárate els va mostrar un calidoscopi per fer la metàfora de totes les històries diferents que pot crear cadascun dels nous alumnes: “El que veiem en un calidoscopi és cada vegada diferent; com les històries de cadascú de vosaltres”. A partir d’aquí, els va explicar els valors de la nostra universitat: la importància de les persones, la recerca de la veritat, el compromís social i el prestigi professional. “La universitat –va dir– és la casa de les preguntes, no només de les dels exàmens, sinó de les preguntes vitals”.

Durant la sessió, també es va presentar el servei de Capellania, i Mónica Luque, del Servei de Relacions Internacionals, va impartir la sessió “Ser internacionals”. Després d’un descans i de la fotografia de promoció, hi va haver una taula rodona en què diferents universitaris van explicar les seves experiències a UIC Barcelona.

L’acte es va acabar amb la sessió “Marca personal”, de Beth Borés, assessora d’imatge i fundadora d’ACC Imagen. “Comenceu a construir el vostre currículum professional –els va aconsellar–, que implica que us formeu en tots els aspectes de la vostra comunicació personal que influiran en el vostre futur professional i, també, personal”.

Sessió de Benvinguda 17-18