UIC Barcelona organitza el simposi Towards the Frontiers of Architecture

24/11/17
Comparteix aquesta informació

El 15 de novembre passat, UIC Barcelona va acollir el simposi Towards the Frontiers of Architecture. El simposi va acompanyar l'acte d'investidura com a doctora honoris causa de la Dra. Rivka Oxman

UIC Barcelona organitza el simposi Towards the Frontiers of Architecture

Al llarg de la jornada es van tractar els últims avenços i teoritzacions al voltant de l'aplicació de les noves tècniques biològiques i digitals en l'arquitectura i el disseny, justament el que defineix l'actual avantguarda de l'arquitectura.

Albert T. Estévez, catedràtic de UIC Barcelona i director del Màster Universitari en Arquitectura Biodigital, va inaugurar l'acte. Al llarg de la seva conferència, Estévez va exposar les últimes investigacions, projectes i obres en l'àrea de l'arquitectura biodigital que s'han realitzat des de la Genetic Architectures Office.

Després, Bob Martens, arquitecte i professor de la Universitat Tècnica de Viena especialitzat en simulació i interiorisme, va presentar els ponents.

A continuació van tenir lloc les intervencions de Maria Mallo i Daniela Frogheri, arquitectes i alumni del Màster Universitari en Arquitectura Biodigital.

L'arquitecta i dissenyadora Neri Oxman, directora i fundadora del grup Mediated Matter al Media Lab del MIT, va ser l’encarregada de clausurar la jornada. En la seva conferència, Oxman va fer un recorregut per les seves obres que exemplifiquen la investigació feta amb el seu grup de recerca. Des de la microescala fins a l'escala d'edificis, Neri Oxman imagina i crea estructures i objectes que estan inspirats, informats i dirigits per, amb i per a la natura. Oxman va encunyar el terme i va ser pionera en el camp de la Material Ecology, que considera que la computació, la fabricació i el material en si són dimensions inseparables del disseny.

L'acte, que va superar el mig centenar d'assistents, va servir per reflexionar sobre l'avantguarda internacional de l'arquitectura actual.