UIC Barcelona, primera en contribució al desenvolupament regional segons el rànquing CYD d’universitats

21/07/18
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona és la primera universitat en contribució al desenvolupament regional segons el rànquing CYD i destaca amb el grau d’Odontologia entre les universitats amb un índex de major rendiment d’aquest àmbit. Es tracta del primer cop que UIC Barcelona participa al rànquing.

UIC Barcelona, primera en contribució al desenvolupament regional segons el rànquing CYD d’universitats
Campus Barcelona

Dimecres passat, 9 de maig, la Fundació  Coneixement i Desenvolupament (CYD) va presentar la cinquena edició del rànquing CYD, que analitza les universitats espanyoles per indicadors i per àmbits de coneixement. Els indicadors estan agrupats en cinc dimensions: ensenyament i aprenentatge de coneixement; recerca; transferència del coneixement; orientació internacional, i contribució al desenvolupament regional.

UIC Barcelona participa per primer cop en aquest rànquing i destaca com a primera universitat en contribució al desenvolupament regional. Per mesurar aquest indicador, el rànquing té en compte tres coses: les pràctiques en empreses de la regió, les publicacions regionals i els fons de recerca regionals; és a dir, el percentatge dels ingressos externs de recerca que provenen de la comunitat autònoma on està situada la universitat. 

Per àmbits de coneixement, la Universitat destaca també amb el Grau en Odontologia. Es tracta d’un dels cinc àmbits de coneixement que ha incorporat aquest any el rànquing a la seva anàlisi. UIC Barcelona destaca juntament amb la Universitat Complutense de Madrid per tenir el nombre més elevat d’indicadors de més rendiment en aquest àmbit.

El Rànquing CYD 2018, com en les edicions anteriors, s’ha elaborat associat amb l’U-Multirank. El rànquing CYD comparteix amb l’U-Multirank els mateixos principis metodològics adoptats en la seva elaboració i la majoria dels indicadors. Tanmateix, incorpora també altres indicadors adaptats al sistema d’educació superior espanyol. El rànquing CYD és independent i finançat íntegrament per la mateixa Fundació CYD.

En aquesta nova edició s’han publicat resultats de 22 àmbits de coneixement i 2.235 titulacions per a 73 universitats, que representen el 87 % de les 82 universitats espanyoles que imparteixen ensenyament de grau. D’aquest total, 50 són públiques i 32, privades.