UIC Barcelona rep el segell HR Excellence in Research

11/05/18
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona ha estat reconeguda amb el segell d’excel·lència en Recursos Humans HR Excellence in Research (HRS4R). Aquest logotip, que concedeix la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, distingeix les universitats i institucions que generen i donen suport a l’existència d’un entorn estimulant i favorable de recerca.

L’octubre del 2016 la Universitat Internacional de Catalunya va signar la Carta Europea de l’Investigador i el Codi de Conducta per a la Contractació d’Investigadors, amb la finalitat de promoure i millorar la contractació d’investigadors i posar de relleu el seu compromís amb la iniciativa de la Comissió Europea. 

Seguint les recomanacions d’Europa, i per definir la seva estratègia de Recursos Humans per als investigadors (HRS4R), UIC Barcelona va constituir dos grups, el Working Group, responsable d’implementar el procés, que executa una Gap anàlisi i proposa un Action Plan, i l’Steering Committee, responsable de supervisar el procés i d’acabar de definir l’Action Plan en funció de la política de Recursos Humans de UIC Barcelona. 

Per elaborar el procés HRS4R, es van dur a terme diverses fases. Entre març i abril del 2017 es va analitzar el procés que s’havia de seguir i la seva aplicabilitat. El mes de maig del mateix any es va designar l’Steering Comittee i al setembre, es va nomenar el Working Group i es va preparar l’enquesta i l’anàlisi intern. Entre l’octubre i el novembre es va realitzar la Gap anàlisi. Per últim, el gener del 2018 es van prioritzar les accions i l’aprovació del pla d’acció per a l’Steering Committee i al març es va publicar el gap anàlisi i el pla d’acció de la universitat al lloc web

Institucions espanyoles amb el segell HRS4R