UIC Barcelona transforma el Campus Sant Cugat

27/01/18
Comparteix aquesta informació

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) va inaugurar divendres passat, 26 de gener, les noves instal·lacions del Campus Sant Cugat, on es troben la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, la Facultat d’Odontologia i la Clínica Universitària d’Odontologia.

UIC Barcelona transforma el Campus Sant Cugat

UIC Barcelona ha invertit 13 milions d’euros per transformar el campus del Vallès. Situat a l’Hospital Universitari General de Catalunya, té una superfície total de 18.356 m2 en la qual estudien prop de 3.500 alumnes. 

Després de l’ampliació duta a terme al llarg del 2017, el Campus Sant Cugat ha sumat a la seva superfície 4.752 m2, i té 18.356 m2, un total de 47 aules i seminaris (deu de les quals són noves), set laboratoris dotats de les tecnologies més avançades, sis moderns gimnasos destinats fonamentalment a les pràctiques dels alumnes del Grau en Fisioteràpia i una nova biblioteca amb 322 places. 

Així mateix, la Clínica Universitària d’Odontologia, que dona servei a més de 600 pacients diaris, també ha crescut amb 32 nous boxs, per tenir-ne un total de 88. 

A més a més, el Campus Sant Cugat acull el Centre Integral de Simulació avançada (CISA), amb més de 1.000 m2 destinats a promoure la formació, la recerca i la innovació en relació amb la salut, mitjançant l’aprenentatge i la pràctica en simulació, per garantir la qualitat assistencial i la seguretat del pacient, en col·laboració amb les institucions i les empreses.

A la inauguració de les noves instal·lacions hi va assistir el Dr. Xavier Gil, rector de la Universitat Internacional de Catalunya, acompanyat de personalitats acadèmiques i del món empresarial. 

El Campus Sant Cugat de UIC Barcelona acull els graus en Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Odontologia i el Grau en Bioenginyeria, iniciat aquest curs i pioner a Espanya. També ofereix nombrosos màsters, postgraus i cursos de formació contínua. 

La transformació del Campus Sant Cugat suposa per UIC Barcelona un pas més en la seva contribució a la formació de professionals compromesos amb les persones i la societat. En aquest sentit, la Universitat ampliarà l’oferta acadèmica en l’àmbit de la salut amb dos nous graus de cara al curs 2018-2019, Psicologia i Biomedicina, pendents d’aprovació per part del Consell d’Universitats, i també previst crear una clínica destinada a les cures pal·liatives.