UIC Barcelona, una de les cinc universitat privades espanyoles al Rànquing de Xangai

23/07/18
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona apareix per primer cop al Rànquing de Xangai de disciplines acadèmiques 2018 en l’apartat de Dentistry & Oral Sciences. En l’àmbit mundial es posiciona entre la 151-200, en l’àmbit nacional és la tercera en aquest camp.

UIC Barcelona, una de les cinc universitat privades espanyoles al Rànquing de Xangai
UIC Barcelona es posiciona entre la 151-200 en l’apartat de Dentistry & Oral Sciences.

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU o Rànquing de Xangai) és un dels rànquings més coneguts mundialment. Es tracta d’una llista elaborada per un grup d’especialistes de la Universitat Jiao Tong de Xangai (Xina) per valorar la qualitat de les millors universitats del món.

En la classificació “Global Ranking of Academic Subjects 2018”, el rànquing ha organitzat per odre d’excel·lència més de 4.000 universitats entre 54 matèries acadèmiques, distribuïdes en cinc àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. Els especialistes han fet servir cinc criteris: el nombre d’articles publicats, el percentatge de cites, les aparicions en (almenys) dues revistes internacionals, la presència en revistes de prestigi i el nombre d’investigadors premiats.

Totes les fonts que han fet servir són públiques, entre les quals es troben: nobelprice.org; Web of Sicence, Medalla Fields, Oficina Nacional d’Estadística o dades del Ministeri d’Educació, entre d’altres.

Dins l’àmbit estatal només cinc universitats privades espanyoles (d’un total de 32) apareixen en el rànquing, entre les quals hi ha UIC Barcelona.