#UICSocialDay: missió complerta!

09/03/18
Comparteix aquesta informació

Un any més, UIC Barcelona va celebrar el #UICSocialDay, el dia de les missions possibles. Durant tot el dia, estudiants, professors i personal d’administració i serveis van poder participar des de tots dos campus en sis missions per ajudar les persones que més ho necessiten.

Al matí, van tenir lloc les missions “Desitjos Dolços”, “Esmorzar per a Tothom”, “Cantem Bingo” i “Do-re-mi”. A la primera, es tractava de preparar una sorpresa dolça per a dones en situació desfavorable, en concret les polseres de caramel eren per a la Fundació Ared i l’associació Terral.  Se’n van fer 450, es va superar el nombre previst, 400. Ahir es va completar una part de la missió amb l’entrega dels dolços a la Fundació Ared, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. El proper 13 de març es farà el repartiment a l’associació Terral, en el qual hi pot participar tothom.

Per altra banda, a “Esmorzar per a Tothom”, els participants van elaborar esmorzars i berenars per a persones sense llar per al Centre d’Acollida Assís i per a La Merienda, de la Fundació Sud Integración.  En total es van preparar 250 paquets que també es van repartir ahir a tots dos llocs. Tant els paquets d’esmorzars com els desitjos dolços anaven amb missatges personalitzats per fer arribar l’afecte i suport de la comunitat universitària de UIC Barcelona a tots els usuaris de les entitats socials.

La missió “Cantem Bingo” va tenir uns jugadors molt especials: persones grans de la Residència Parc del Guinardó i del Centre de dia Badia del Vallès . Els jugadors van venir a les instal·lacions de la Universitat de tots dos campus on els esperaven els participants de la missió que van fer una partida de bingo, van compartir anècdotes i van passar una estona molt especial amb ells. En acabar es van repartir bombons donats per l’empresa Lindt.

A la tarda, alguns voluntaris van anar fins a la Fundació Finestrelles per jugar a petanca amb persones amb discapacitat intel·lectual a la missió “Xerinola”. A més, aquest any per primer cop, tres persones usuàries de la fundació també van assistir a alguna altra missió que va tenir lloc a la Universitat.

El dia va acabar amb la missió “Gol d’Or”, un partit de futbol amb l’equip del Braval, una associació del Raval dedicada a nens en risc d’exclusió social. El partit va ser molt renyit i va acabar en empat 4-4. Per celebrar-ho van compartir un berenar tots junts.

Tot va ser amenitzat per la missió “Do-re-mi”, en què les persones que van voler van posar música a totes les activitats del #UICSocialDay.

La jornada va ser tot un èxit, es van poder complir totes les missions, amb la participació de més de 300 persones inscrites, 58 alumnes monitors de les missions a tots dos campus. Un any més l’organització va disposar de l’ajuda d’empreses com Disgo, SA, que va donar tots els caramels per la missió de “Desitjos dolços”; Sodexo, que va donar tots els aliments dels esmorzars; i Lindt, que va donar les capses de bombons per a la missió “Cantem bingo”. A més els responsables de les cafeteries de tots dos campus van cedir el seu espai, materials i serveis per ajudar a fer possible la missió dels esmorzars.