Un estudi documenta que les activitats contra el canvi climàtic constitueixen un contramoviment global també present a la Unió Europea

05/10/20
Comparteix aquesta informació

Així ho confirma la recerca liderada per la investigadora del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra Núria Almiron i en la qual ha participat la professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona Marta Narberhaus.

Un estudi documenta que les activitats contra el canvi climàtic constitueixen un contramoviment global també present a la Unió Europea

És la primera vegada que s’estudia sistemàticament a Europa un contramoviment organitzat que nega el canvi climàtic liderat per grups conservadors. L’estudi, liderat per la investigadora del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra Núria Almiron i en el qual ha participat la professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona Marta Narberhaus, juntament amb l’investigador de la Universitat de Colorado a Boulder (EUA) Maxwell Boykoff i l’investigador independent Francisco Heras, s’ha publicat a la revista internacional Climatic Change.

La recerca ha documentat i constatat les activitats contra el canvi climàtic durant un període de temps de 24 anys (1994-2018) a partir de missatges europeus emesos en sis països i en quatre idiomes. La principal conclusió de l’estudi és que malgrat que s’havia associat el moviment negacionista del canvi climàtic amb els EUA, a Europa també existeix, tot i que amb menys influència, un contramoviment negacionista liderat per think tanks conservadors i neoliberals.