Un estudi posa de relleu la importància de la família en el procés educatiu dels nens

18/05/12
Comparteix aquesta informació

Marga Gonzalvo, investigadora de l'IESF i professora de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC, ha presentat una comunicació sobre la importància de la família en l'educació infantil al congrés 2012 Meeting Population in San Francisco celebrat del 2 al 5 de maig a Califòrnia.

Sota el títol "Parental Marital Status and Children's Education in Developing Countries" la professora de Ciències Bàsiques de la Salut i investigadora de l'IESF (Institut d'Estudis Superiors de la Família), Marga Gonzalvo, ha presentat la comunicació que forma part d'un projecte de recerca internacional anomenat World Family Map.

World Family Map és un projecte l'objectiu del qual és desenvolupar un mapa d'indicadors internacionals de la família seguint quatre dominis importants de la força familiar: l’estructura, la cultura, el benestar econòmic i el procés familiar.

La Dra. Marga Gonzalvo ha presentat la comunicació juntament amb la professora de la Universitat de Maryland Laurie de Rose. Gonzalvo ha col·laborat en la redacció i anàlisi de dades sobre Children education and health basat en la demografia, la salut i l’educació familiar.

La recerca del treball està basada en els Estats Units i altres països desenvolupats i posa a prova la hipòtesi que el matrimoni és important per a la família. Concretament el treball estudia l'estat civil dels pares i com afecta durant l’ensenyament secundari, tant als nens que viuen amb els dos pares biològics (en comparació amb la convivència del matrimoni) i com als nens que viuen amb un pare biològic (únic o casat).

Així mateix, es determina si la incorporació de l’estat civil produeix estimacions més consistents sobre l'efecte de l'estructura familiar a través de diferents entorns de països en desenvolupament.