‘Un país extraño’, el nou curt de Laura Pousa al Festival de Màlaga

27/04/18
Comparteix aquesta informació

La pel·lícula, amb Rosa María Mateo com a protagonista, també ha participat en la Secció Oficial de Medina.

‘Un país extraño’, el nou curt de Laura Pousa al Festival de Màlaga

La directora, guionista i professora de UIC Barcelona Laura Pousa ha presentat el seu nou curtmetratge al Festival de Màlaga. Un país extraño retrata la Rosa, una dona que va ser musa i icona d’una època i que ara fa front a un moment personal crucial i carregat d’incertesa.

La periodista Rosa María Mateo encarna aquest personatge que al costat de Vicky Luengo com a Laia, Xavi Frau (Albert) i María Rodés (la cantant) donen vida a aquesta història sobre la memòria, el passat i el pas del temps.

“Després de conèixer personalment Rosa María Mateo no vaig tenir cap dubte, ella seria la protagonista del meu següent projecte com a directora. La seva presència icònica com a referent de la Transició i la força de la seva imatge i de la seva veu –part de la nostra memòria col·lectiva– van ser el motor per començar a crear”, explica Pousa.

El curt ha format part de la secció oficial del Festival de Màlaga. Cinema en Espanyol, celebrat aquest abril. Dies abans, al Medina Film Festival, va tenir lloc l’estrena oficial. “A Medina va ser l’estrena i va ser una nit molt emocionant perquè, a més a més, el dia de la projecció, Gonzalo Suárez, a qui admiro profundament, rebia el premi honorífic del festival. A Màlaga, la ciutat es bolca amb el festival i la sala estava plena. Va ser un orgull poder participar en un dels festivals més importants del país”, relata la directora.

Des que Pousa va idear la primera versió del guió fins que va tenir la pel·lícula acabada va passar un any. “Va ser un procés apassionant i intens  que va començar quan Rosa María Mateo va acceptar ser la protagonista de la pel·lícula. A partir d’aquest moment, el productor, Ricardo Steinberg, i jo vam anar convidant diferents professionals a participar en el projecte”. Així és com van aconseguir començar a rodar l’octubre del 2017 fins que el projecte va ser una realitat.  

Immersa en l’etapa de festivals i de gaudi dels assoliments després d’un any de feina, Pousa sent “que el curt té vida pròpia”. Mentrestant, ella continua projectant en el seu cap el que demà culminarà a les sales. “Estic treballant en noves històries i projectes cinematogràfics. No s’ha de parar”, sentencia.