Un professor i un alumni de la Facultat d’Educació participen conjuntament en un Congrés a Madrid

17/11/16
Comparteix aquesta informació

Jordi Puig, professor de la Facultat d’Educació, i Sergi Maldonado, antic alumne de la Facultat, van presentar, a finals d’octubre, una comunicació al Congrés Universitari Internacional de la Comunicació en la Professió i en la Universitat d’avui: Continguts, Investigació, Innovació i Docència, organitzat per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Complutense de Madrid.

Un professor i un alumni de la Facultat d’Educació participen conjuntament en un Congrés a Madrid

La comunicació, titulada “Una nueva visión del trabajo en equipo fundamentado en el liderazgo distribuido”, s’emmarca dins la temàtica “Nuevas formas docentes”. Puig i Maldonado proposen una nova visió de la classe, que passi de ser concebuda com un espai docent a un concepte d’equip. Això, asseguren a la ponència, pot millorar “el desenvolupament de les competències professionals dels futurs mestres d’educació”.  L’objectiu és que els alumnes duguin a terme els treballs de fi de grau i les pràctiques docents mitjançant el treball en equip, la pedagogia reflexiva i el lideratge distribuït.

Aquest congrés, que va tenir lloc el 26 i 27 d’octubre, ha servit de guia per unir el món professional i el docent amb vista a les noves vies de recerca i per a la transmissió de noves formes de comunicació i les xarxes socials emergents. A més a més, ha donat una atenció especial a la innovació docent.

Jordi Puig és professor de la Menció en Educació Física de la Facultat, que busca potenciar el treball en equip mitjançant la reflexió, el treball corporal i l’educació dels infants.