Un programa d´excel·lència acadèmica prepara els millors alumnes d´ADE com a líders empresarials

12/12/14
Comparteix aquesta informació

La Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de la UIC imparteix per primera vegada aquest curs un seminari dirigit als alumnes amb millor expedient acadèmic de segon a quart curs del grau en Administració i Direcció d’Empreses de la UIC.

Un programa d´excel·lència acadèmica prepara els millors alumnes d´ADE com a líders empresarials

Dijous 4 de desembre va tenir lloc la darrera sessió del trimestre de la primera edició del Programa d’Excel·lència Acadèmica (PEA), amb una conferència sobre lideratge a càrrec de David Mas, exentrenador olímpic de vela, i amb les presentacions de la Consulting Competition.

A la sessió sobre lideratge, David Mas va parlar de la seva experiència després d’anys al capdavant d’olímpics i com això li ha ensenyat la importància de “predicar amb l’exemple”, així com la capacitat de reacció i la presa de decisions en situacions difícils. Això és, a la seva manera de veure, un dels pilars que distingeixen un veritable líder. També va explicar la importància de ser humil i aprendre dels altres en allò que pot ajudar a créixer personalment i professionalment.

El fins ara entrenador olímpic de vela va parlar també d’un dels grans mites del lideratge i va afirmar sense vacil·lar que un líder es fa, no es neix líder. Per acabar, va animar els alumnes a dedicar-se al que els apassiona i així entrar en el que va denominar “cercle virtuós” en què: “a força d’entusiasme i tenacitat un aconsegueix ser el referent en el seu camp”.

Després de la sessió de Mas, els alumnes van presentar els seus projectes de la Consulting Competition davant d’un jurat compost per quatre professionals del món acadèmic i professional. “Les presentacions van ser d’una qualitat i profunditat d’anàlisi altes. Van demostrar el seu domini dels conceptes apresos durant la carrera i al llarg del Programa d’Excel·lència Acadèmica, amb un enfocament molt pràctic i realista”, afirma Luis Jover, professor coordinador del programa.

Finalment, el professor Pedro García del Barrio, vicedegà de la Facultat d’ADE, i el professor Luis Jover, coordinador de l’assignatura, van fer entrega dels diplomes als alumnes de la primera edició del PEA.

Sobre el programa PEA

El Programa d’Excel·lència Acadèmica (PEA) “Bridgind University and Business” és un seminari adreçat als alumnes amb millor expedient acadèmic d’entre segon i quart d’ADE, que la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials duu a terme per primera vegada aquest curs.

Consta de dos mòduls distribuïts en els dos semestres del curs. Cada mòdul té cinc sessions, que estan dedicades a diferents àrees del management

, en què participen directius convidats. D’altra banda, al llarg de cada semestre els estudiants participen en una “Consulting Competition”, per a la qual han de formar un “grup de consultoria” i donar resposta a un repte empresarial concret. Al final de tots dos mòduls presenten les seves propostes davant d’un jurat d’experts.