Un projecte del professor Toni Mora, seleccionat en la primera Convocatòria de Recerca Social de la Fundació “la Caixa”

05/05/20
Comparteix aquesta informació

El projecte, que proposa una intervenció que proporciona informació sobre com es poden millorar les decisions de compra de població amb un nivell de renda baix i que és beneficiària dels vals de la Creu Roja, és un dels 15 projectes de recerca social escollits entre 524 candidatures

Un projecte del professor Toni Mora, seleccionat en la primera Convocatòria de Recerca Social de la Fundació “la Caixa”

Un projecte liderat pel catedràtic de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, Toni Mora, ha estat seleccionat en la primera Convocatòria de Recerca Social de la Fundació “la Caixa”, una iniciativa orientada a donar suport al desenvolupament de recerques socials que permetin comprendre els desafiaments socials emergents més urgents.

La recerca de Mora tindrà accés a una població amb un nivell de renda baix i que és beneficiària dels vals de la Creu Roja per comprar aliments al supermercat BonÀrea. El projecte proposa una intervenció que proporciona informació sobre com es poden millorar les seves decisions de compra. Té el suport institucional de la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i de la Creu Roja Catalunya, per aconseguir que es facin compres més saludables amb l’import dels vals destinats a l’alimentació. Tots els productes susceptibles de compra es classificaran en funció de la promoció o la reducció desitjable del consum dels productes. Alhora, es vol evidenciar la possible presència d’heterogeneïtat en els efectes de la campanya en funció de les característiques dels individus. La intervenció que es durà a terme es farà mitjançant tallers nutricionals, missatges SMS i incentius.

Aquest és un dels 15 projectes de recerca social escollits entre 524 candidatures que ha rebut la Fundació “la Caixa” en aquesta primera convocatòria. L’entitat acaba de posar en marxa la segona Convocatòria de Recerca Social, amb la qual finançarà amb 1,5 milions d’euros projectes que aportin coneixement sobre nous fenòmens socials, alguns sorgits després de la pandèmia.