Un total de 400 persones van assistir a les conferències de la Dra. Mariolina Ceriotti durant la jornada “Viure en família: créixer junts sent diferents” de l’IESF

14/02/20
Comparteix aquesta informació

L’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) va organitzar el 7 i 8 de febrer passat unes jornades de dues conferències a càrrec de la Dra. Mariolina Ceriotti i diferents sessions pràctiques a UIC Barcelona.

Un total de 400 persones van assistir a les conferències de la Dra. Mariolina Ceriotti durant la jornada “Viure en família: créixer junts sent diferents” de l’IESF
Jornada “Viure en família: créixer junts sent diferents”
El programa, dirigit a docents, pares de família, assistents socials, personal sanitari i públic en general, va aconseguir despertar l’atenció d’un total de 400 assistents entre tots dos dies.
 
El primer dia de la jornada va començar amb una sessió pràctica “Homes i dones, som tan diferents?” I va seguir amb una conferència “Allò femení i allò masculí: significat de la diferència”, a càrrec de la neuropsiquiatra Mariolina Ceriotti.
 
La xerrada de la ponent va tractar el significat de masculinitat i feminitat des de la manera de veure la vida i d’enfocar la relació. Ceriotti va recolzar les seves afirmacions en els seus anys com a terapeuta de famílies i de parelles citant casos en què aquestes sensibilitats diferents es manifestaven com a essencials de cara al progrés de la relació i de l’educació dels fills.
 
L’endemà, la Universitat va tornar a obrir les portes amb una sessió pràctica titulada “Paternitat/maternitat: la diferència que revela qui som” que va abordar qüestions com la inseguretat en la funció parental, la qüestió dels límits en l’educació i el paper de cada progenitor.
 
En la conferència posterior “Educar la complementarietat en la família”, la Dra. Ceriotti va entrar de ple en l’estructura social específica de la família i va ressaltar la importància d’entendre que cada fill és diferent, i que és essencial observar-lo per educar-lo bé.