Una alumna del col·legi Canigó guanya la 13a edició del Concurs Preuniversitari de UIC Barcelona amb un treball sobre la papiroflèxia

27/04/17
Comparteix aquesta informació

Inés Jordán, del col·legi Canigó de Barcelona, ha guanyat la 13a edició del Concurs Preuniversitari que organitza UIC Barcelona, amb el treball titulat “Origami in the classroom”. Jordán va ser una dels 150 estudiants de segon de batxillerat de més d’un centenar de centres de secundària que han participat a l’edició d’enguany. Vint-i-dos d’aquests alumnes van ser els finalistes d’entre els quals van sortir els tres guanyadors.

Una alumna del col·legi Canigó guanya la 13a edició del Concurs Preuniversitari de UIC Barcelona amb un treball sobre la papiroflèxia

El segon classificat va ser David Vega, del col·legi Bell-Lloc del Pla (Girona), pel treball titulat “De Hollywood a la Costa Brava”. Finalment, el tercer premi va recaure en Pol Cantarell, de l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, pel treball “Estudi de la influència de la deshidratació lleugera en el rendiment cognitiu”.

El tribunal, compost per acadèmics de UIC Barcelona i presidit pel vicerector d’Ordenació Acadèmica i Relacions Internacionals, Jaume Armengou, va adjudicar els tres primers premis en funció de la rellevància i l’interès dels treballs i del contingut. Armengou va explicar que aquest concurs premia l’excel·lència acadèmica, a més de valorar les competències de l’alumne pel que fa a l’estructuració dels continguts, la capacitat d’anàlisi, les habilitats d’expressió oral i la consecució d’objectius.

Els treballs de recerca presentats en la 13a edició d’aquest concurs provenien de diferents escoles de totes les províncies catalanes, i entre els 150 treballs presentats es van proposar tot tipus de qüestions de diverses àrees temàtiques.

Els deu primers classificats han guanyat una beca d’estudi del 100 % del primer curs per estudiar qualsevol titulació a UIC Barcelona l’any que ve. La guanyadora, que vol estudiar Humanitats i ADE en anglès, s’ha endut a més a més un ordinador portàtil.

El concurs té el suport de la Fundació Banc Sabadell, la directora adjunta de la qual, Sònia Mulero, va participar dijous en el lliurament de premis.