Una conferència exposa l'eficàcia de la rehabilitació cardíaca

04/03/14
Comparteix aquesta informació

El 27 de febrer passat el Departament de Fisioteràpia va organitzar una conferència sobre la rehabilitació cardíaca, un camp d'actuació molt eficaç però encara poc estès a Espanya. La conferència la van impartir el Sr. Eloi Arias Labrador i la Dra. Verónica Aliaga i la va moderar el professor de Fisioteràpia Juan-José García Tirado.

Una conferència exposa l'eficàcia de la rehabilitació cardíaca

La Dra. Aliaga, cardiòloga i responsable de la implementació del programa de rehabilitació cardíaca a l’Hospital General de Catalunya, va parlar sobre l’eficàcia del tractament amb el reforç d’unes quantes publicacions científiques recents. També va parlar sobre les característiques que ha de tenir aquesta pràctica: els tempos, la formació d’un equip multidisciplinari, etc.

Per la seva part, el Sr. Eloi Arias, coordinador de la Unitat de Rehabilitació Cardíaca de l’Institut d’Assistència Sanitària a Girona i coordinador del centre CardioCerc, va iniciar la seva conferencia amb dades sobre les malalties cardiovasculars, que només a Catalunya són responsables de prop de tres mil morts.

Així mateix, va explicar la seva experiència a l’Institut d’Assistència Sanitària, on han portat a terme un model pioner de rehabilitació cardíaca experimental anomenat “A Girona, m’hi veig amb cor”, que aprofita els parcs urbans dels pobles de Girona per a l’exercici físic en la fase de manteniment dels pacients i utilitza tècniques de monitorització senzilles però constants. Aquestes actuacions de prevenció i assistència realitzades a Girona fan que actualment aquesta comarca es consideri com un territori “cardioprotegit”.

En el torn de preguntes, alguns professionals assistents van explicar la seva experiència en aquest camp i també es va fer palès el paper preponderant dels fisioterapeutes en aquestes pràctiques.