Una estudiant de la Facultat de Dret obté una beca per estudiar un curs d'anglès en línia a la Universitat Estatal de Missouri

22/05/20
Comparteix aquesta informació

Cristina Búrdalo estava cursant el segon semestre de quart de Dret a l'Universitat de Piura, al Perú, fins que la situació d'alerta sanitària originada per la COVID-19 va precipitar la seva tornada a Barcelona

Una estudiant de la Facultat de Dret obté una beca per estudiar un curs d'anglès en línia a la Universitat Estatal de Missouri

Poc s'imaginava Cristina Búrdalo que, poques setmanes després de marxar al Perú per completar el segon semestre del quart curs del Grau en Dret a la Universitat de Piura, hauria de tornar a Barcelona a causa de la COVID-19. I encara menys, que tornaria amb una beca per estudiar anglès en una universitat nord-americana.

La història comença fa uns mesos, quan Búrdalo decideix finalitzar la seva carrera a una universitat internacional. “És una de les millors oportunitats que tenim tant per l'aprenentatge que suposa en l'àmbit acadèmic com en el personal i és una molt bona opció per complementar la nostra formació”, assegura.

Poques setmanes després d'arribar al país andí, l'estudiant va obtenir una beca per estudiar un curs d'anglès en línia a la Universitat Estatal de Missouri, als Estats Units, després de participar en un seminari sobre educació virtual en temps de pandèmia. “L'anglès és una eina clau en el meu camp d'estudi, de manera que aquesta oportunitat em permetrà reforçar l'idioma i consolidar el meu projecte de futur”, explica Búrdalo. L'alumne, a més a més, exposa que en un futur li agradaria “formar part d'una organització internacional que treballi en la defensa dels drets humans”, de manera que defineix aquesta beca com una “gran oportunitat en tots els sentits, tant professional com personal”.

Malauradament, poc després va esclatar la crisi del coronavirus, que finalment també va arribar al Perú. “En un primer moment vaig decidir quedar-me a Lima, però en veure que la situació anava empitjorant vaig contactar amb l'Ambaixada espanyola al Perú i vaig decidir tornar. Va ser una sensació agredolça, ja que tot i poder tornar a Barcelona vaig haver d'interrompre una experiència que tot just havia començat”, explica l'alumna de Dret. Búrdalo afegeix que durant el transcurs de la crisi sanitària es va sentir molt acompanyada per part del Departament de Relacions Internacionals de UIC Barcelona.

Tot i aquest final abrupte, Cristina Búrdalo encoratja la resta d'estudiants a aprofitar l'oportunitat que ofereix la Universitat: “La mobilitat internacional permet desenvolupar habilitats i millorar competències lingüístiques, conèixer nous sistemes universitaris i obtenir una perspectiva global enriquidora del país que es pot reflectir en el dia a dia de l'àmbit professional”. En el seu cas, tot i la situació adversa amb la qual s'ha trobat, també ha pogut extreure’n experiències positives. I, com a afegitó, una beca per estudiar a la Universitat Estatal de Missouri.