‘That will be the day’, premiat en el Festival Internacional Audiovisual FIAFEST de Bogotà

18/03/15
Comparteix aquesta informació

“That will be the day”, el curtmetratge dels alumnes del Grau en Comunicació Audiovisual de la promoció 2013, ha estat premiat en les categories de Millor Banda Sonora Original i Millor Muntatge al FIAFEST, el Festival Internacional Audiovisual de la Universitat de la Sabana (Bogotà).

‘That will be the day’, premiat en el Festival Internacional Audiovisual FIAFEST de Bogotà

“Guanyar aquest premi ha suposat una motivació especial. És el primer reconeixement extern en el qual el curtmetratge té valor cinematogràfic. Això ens anima perquè la tasca de distribució és molt pesada i tediosa, i veure que va tenint els seus fruits és esperançador”, afirma Josep Maria Parcerisa, antic alumne de la UIC Barcelona encarregat de la producció.

El curt de gènere western, realitzat pels alumnes Andrea Recoder, Mario Hernández, Itziar Boix, Josep Maria Parcerisa, Iris Álvarez i Albert Escuder, ha estat presentat a 92 festivals internacionals. El proper que se celebrarà és el Rewind Festival, el Festival de Curtmetratges de Vilanova del Camí, del 20 al 22 de març, en el qual “That will be the day” ha estat seleccionat entre 200 projectes presentats al festival i competirà amb 20 projectes finalistes, a més a més d’optar a sis premis com a categoria principal o màster.

“That will be the day” va obtenir els primers guardons en la V edició dels Premis IMMA, la mostra audiovisual que organitza la UIC Barcelona, en les categories de Millor Direcció Artística i Millor Actor per a Christian López Lamelas. L’equip que va realitzar el projecte reconeix que: “això no seria possible sense la UIC”, atès que la Universitat va ser la primera a donar suport al curtmetratge com a Treball de Fi de Grau.

Finalment, Parcerisa aconsella als futurs graduats en Comunicació Audiovisual: “que tinguin molta paciència i que s’enamorin del projecte. Segurament el tornes a veure i t’adones que està ple d’errades, errors, coses que canviaries o faries diferent si tinguessis l’oportunitat. Però tot i així t’has d’enamorar del teu menut, amb els seus defectes, però sobretot amb les seves virtuts”.